Thursday, December 31, 2009

.tutorial #23 - tab menu

.
90 Sweet and Lovely Comments!

.salam all~

.dah ramai sangat orang request tutorial ni tapi i asyik hold jer .so, hari ni, i nak ajar macamana nak buat tab menu versi cik intan .kah kah~ .i main hentam jer sebenarnya, tiba-tiba jadik .so, tahniah untuk diri sendiri ;)

1) .mula-mula korang create button tab menu tu dulu .i create guna picnik jerr .sebab malas nak pakai photoshop atau photoscape .korang buat lah ikut kreativiti korang .nak letak muka sendiri ker, kartun or plain jer pun boleh

.contoh.

2) .ni contoh button i .size dia 100 x 40 pixel .then lepas settle korang create tuh, upload dalam photobucket .siapa-siapa tak ada account photobucket, kena register dulu lah (Nak upload dalam blogger pun boleh, upload dalam entry, tapi jangan publish entry tuh. Lepas upload, copy link image then delete lah entry tuh.)


3) .lepas tu, copy HTML code yang photobucket sediakan

4) .bukak dashboard-layout-page element, then add a gadjet -HTML/Javascript

5) .then paste code yang photobucket sediakan tu dekat situ .lepas tuh, klik each image dan korang boleh link kan dia ke mana-mana page website yang korang nak .lepas tu save

6) .drag kan gadjet tu ke bawah header korang .then save lagi .lepas tu, siap! .senang kan kan? ;)


.so, selamat mencuba! :)

Wednesday, December 30, 2009

.chacha memang terbaekkkk!!

.
18 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.dah lama i tak buat special entry untuk kesayangan i, iaitu chacha :) .so, hari ni i luangkan masa untuk dia

.oh please lah, tak payah buat muka comel!

.ok, kita layan dulu 2 video dekat bawah ni .i dah mute-kan background music dalam blog .so, korang bukak lah speaker kuat-kuat heh!





".maafkan kami, maafkan kami"
".angah jangan lah amek gambo,
nanti mama pukul nanti"
".meh chacha ajarkan"
".oppss, maafkan saya"


.korang dah tengok dan dengar betul-betul each words yang keluar dari mulut chacha? .how cute she is kan kan? .err sila abaikan suara angah dia tuh .memang buruk pun =.=" .eh eh, itu suara angah .suara i sedap okeyh! .lalalalala~~~ .ok fine, suara i memang buruk pun sebenarnya T_____T .tapi suara i tak macam ni sebenarnya .suara i lainnn .sila percaya .bila dah record, jadi pelik T_____T

.yang suara lelaki tu, suara adik i, afiq .seronok pulak tengok video ni lama-lama .i record video ni time tengok cerita merlin dekat hallmark semalam .baru 1st time tengok kot .i memang ketinggalan zaman sikit T_______T *out topic, potong markah*

.ok, kat bawah ni pulak ada pic chacha .comel jugak dia ni kadang-kadang .i tak jeles pun .i laaaaaaaaagi comel dari dia .hahaha! .dia ni sekarang dah pandai cakap aku-kau .dulu saya-awak jerr .ni mesti pengaruh tv *cheh! padahal pengaruh i dengan adik beradik i yang lain =.=" .tapi mama suruh ajar dia cakap saya-awak .lebih sopan dan comel seperti i :) .ok, layannnnn~~

.scroll down.
.eh eh, muka chacha tak ada
.kah kah! padan muka!

.dah letak muka dia, tapi tak nak senyum
.mengada!

.fav game!

.tunggang langgang basikal chacha =.="

.afiq sibuk nak tolong

.ni kat bilik i, still main puzzle
.pagi-pagi lagi dah menyibuk dalam bilik i

.ok, ckup
.esok esok cerita lagi pasal chacha
.ok, bai!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.jom masuk contest
.klik SINI

.pis pis kacang pis:
.tolong click nuffnang i heh! .nanti i click korang punya balik~ .dah click, bagitahu dekat chatbox atau dekat ruangan comment! .TQ :)

.2 january lah ngek, bukan 4 january!

.salam readers~

.taip entry secara lajuuuuuuuuuuuuu
.zupppp!

.i reg UiTM 2 january lah!
.bukan 4 january seperti yang di gembar gemburkan
T___________T

.omaigod!
.lagi 3 hari jer kot~

.ok, bai

.i nak lipat baju
.i nak iron baju
.i nak susun barang
.i nak nangis!

.warghhhhhhh
T___________T

.eh tapi best jugak
.hari sabtu register,
tak payah pakai baju kurung
.boleh pakai jeans!
.yay~~~
*juget juget*

.errrr tudung [?]
.ok ok, i pakai =.="

.haha, ok dah
.bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.i dah buat entry pasal chacha tapi still dalam draft
.sebab video tak boleh nak upload
.bapak lama, gedik tul blogspot ni! =.="

.p/s p/s:
.jom masuk contest
.klik SINI

.pis pis kacang pis:
.tolong click nuffnang i heh! .nanti i click korang punya balik~ .dah click, bagitahu dekat chatbox atau dekat ruangan comment! .TQ :)

Tuesday, December 29, 2009

.hangat-hangat tengkorak ayam!

.
44 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.lagi beberapa hari nak masuk tahun baru
.perasaan anda macamana?

.kalau i ----- nervous! =.="
.macam-macam benda i kena buat dan ubah!
.omaigod, boleh kah??

*ok ok, cuba senyum untuk cool down-kan diri*

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.azam baru [?].
.kerja/study.
.i akan register UiTM isnin depan, 4 january 2010 .i nak study betul-betul .tak nak ulang balik kesilapan lama .nak dapatkan AD setiap sem .amin amin amin~~ .bestfriend i dapat AD setiap sem dan time convo, dapat anugerah naib cancelor .dia boleh, takkan i tak boleh? .kan kan? ;)

kalau masa diploma, i ambil cos land survey, i dah mind set, mesti susah .mesti tak dapat buat sebab kondisi kaki i lemah sikit .so, bila dapat cos yang tough macam budak-budak engineering, i cepat give up .i tak dapat buat kerja tough dan angkat benda berat berat .tapi kali ni, i tukar cos .i ambil HR .for sure tak ada turun site dan akan duduk dalam kelas diam-diam jer .semoga i dapat belajar dengan tenang .aminnn~~

.family.
.tahun depan, kakak i akan berkahwin .insyaAllah pada bulan 11 *nanti i jemput, korang datang tau!* .dan i akan dapat abang ipar .ouh ouh bila i akan kahwin pulak heh? .eh tak ada kena mengena dengan sub-topik .i harap, family i akan kekal harmoni sampai bila-bila .adik-adik i akan minum milo dan membesar dengan sihat dan kuat! haha!

.chacha pun akan masuk taska .mesti dia semakin bijak .dan i harap, mama dan abah akan bahagia dapat anak-anak yang membahagiakan doang macam kiteorang semua .hehehe! .semoga mama dan abah panjang umur dan dimurahkan rezeki .aminn~ .nenek pun sama .harap-harap nenek ok walaupun secara jujurnya nenek dah tak berdaya :(

.love.

.sekarang i cuma ada dia .i harap hubungan yang terjalin ni akan kekal sampai jinjang pelamin .i dah tak nak ingat kenangan lalu sebab kenangan lalu tu semua bullshit .couple 5 tahun? .couple setahun? .semua nya nonsense .i tak sedar yang i ada dia yang much more better dekat depan mata dari mangkuk-mangkuk ayun tengkorak ayam yang dulu .i malas nak tulis banyak-banyak sebab nanti i yang sakit hati

.so, to both of them, i harap doang happy lah dengan kehidupan masing masing .mungkin doang akan regret sebab left me behind dan mungkin jugak tak sebab i bukannya bagus sangat .kuikuikui~ .putus cinta itu sakit dan lebih sakit bila di tipu sebenarnya .kalau i jadi si penipu, i tak ada berasa selesa dengan keadaan sekarang .i akan terus berasa salah dan serba salah sepanjang hidup i! huh!

.diri sendiri.
.i akan berusaha untuk capai impian-impian yang i cakap dekat atas .dan i akan cuba berubah dari diri i yang tak berapa baik kepada yang lebih baik .bertudung hampir berjaya .cuma belum 100% .tapi i akan cuba jugak~ :) .dan i harap i dapat mengawal emosi dan biarkan akal fikiran yang membuat keputusan .i ni emosional sikit .err bukan sikit, banyak sebenarnya .hahaha~~

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.kepada kawan-kawan yang baru putus cinta, jangan sedih .jangan nangis .sebab itu cuma akan membuatkan diri kau lemah .bangun lah dan teruskan lah hidup .study, kerja dan keluarga lebih penting dari cinta walaupun cinta itu satu keperluan .tapi, jangan letakkan cinta di no 1 sebab ia akan buat diri kita hancur

.kalau perlu dengan cinta baru, cubalah kerana mungkin yang baru itu lebih baik .setahun lepas, i teramat lah down .maka terbit lah blog ni untuk i luahkan segalanya .i tak kisah tak ada orang baca blog i .tak ada orang follow blog i .sebab blog ni, i cipta untuk diri i sendiri .untuk i simpan dan catatkan segala-gala isi hidup i

.blog ni wujud pada 31 januari 2009 .time tu, i masih hidup dengan kenangan lalu .kenangan yang betul-betul buat hidup i sengsara .entry pertama i --- mungkin kah yang baru itu lebih baik adalah motivasi untuk diri sendiri .serius, i jenis touching, i jenis cepat nangis .i teramatlah senang mengalirkan air mata .dengar lagu sedih, i nangis .tengok orang sakit, i nangis .i baca balik 1st entry yang i tulis dulu tu pun i dah sedih .i kesian pada diri sendiri .see? sangat fragile kan hati i ni? *aiyoo mengadaaaa nyerrrr intan ni!*

.so i harap, tahun 2010 ni akan membawa sinar yang baru bagi hidup i .life baru .buang yang buruk dan gantikan yang baru .tapi i rasa, boyfriend i yang sekarang ni tak buruk, so tak perlu buang kan kan? .hiks! .i akan kekalkan dia dalam hati, dalam hidup i :) .dia banyak tolong i, nasihat i macam-macam dan i tau, dia tau yang i masih hidup dalam kenangan yang dulu .i mintak maaf sayang .emosi selalu mengatasi segalanya .tapi, terima kasih untuk semangat dan nasihat-nasihat yang selalu di berikan .i owe u much and ilysm!

.eh, panjang pulak i membebel .kah kah~ .last but not least, semoga tahun 2010 membawa sinar baru untuk diri i dan kamu semua .semoga azam baru ni bukan setakat hangat-hangat tahi ayam saja~ kuikuikuii!
".harapan yang tidak kesampaian bukan bermaksud tiada lagi harapan lain. masih ada lagi harapan. jangan di tutup pintu hati itu untuk yang baru. mungkin yang baru itu akan lebih baik?"

.so long 2009 and
.welcome 2010!


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.jom masuk contest
.klik SINI

.pis pis kacang pis:
.tolong click nuffnang i heh! .nanti i click korang punya balik~ .dah click, bagitahu dekat chatbox atau dekat ruangan comment! .TQ :)

.kenangan lalu adalah bullshit!

.google image.

.uɐɯsɐɾqıɾɐupɐɯɯɐɥnɯ penipu terbesar.
.ɹɐʇsıɯzıɐɟpɥoɯ pelakon terhebat.
*jari tengah*

.you must regret the day that you left me
.you must regret the day you hurt me
*senyum*

.aku harap aku akan jumpa titik noktah dalam hidup
.no1 : study. .no2 : family. .no 3 : love [?].

.aku takkan biarkan kenangan lalu
terus mengganggu diri dan emosi
.sebab

.KENANGAN LALU ADALAH.

.BULLSHIT.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.kadang-kadang emosi lebih menguasai diri
melebihi akal fikiran

.sabar lah intan
kerana sabar itu separuh dari iman
*senyum*

.salam :)


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.jom masuk contest
.klik SINI

.p/s2:
.terasa nak tukar header
.tengah pikir nak letak gambar apa

.pis pis kacang pis:
.tolong click nuffnang i heh! .nanti i click korang punya balik~ .dah click, bagitahu dekat chatbox atau dekat ruangan comment! .TQ :)

Monday, December 28, 2009

.bangun pagi terus bukak pc lepas tu serve makanan dekat cafe world lepas tu bukak blog lepas tuh klik nuffy

.
12 Sweet and Lovely Comments!

.dan lepas tu baru mandi!
.hehehehe!

.will update later~~
.bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.jom masuk contest!
.klik SINI

.pis pis kacang pis:
.tolong click nuffnang i heh!
.nanti i click korang punya balik~
.dah click, bagitahu dekat chatbox
.atau dekat comment!
.TQ :)

.yang dah tinggal comment dekat chatbox,
i dah klik tadi :)

Sunday, December 27, 2009

.serabut kepala otak!

.
36 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.i type entry ni dalam notepad dulu .sebab bapak lama tunggu blogger.com habis loading .tak tahu lah kenapa internet teramat lah sengal hari ni .dah lah i tengah serabut .4 januari 2010 i akan register UiTM .lagi seminggu jerr .rasa macam lama lagi, tapi bila pikir balik, takut tak sempat pulak nak kemas .dah lah i tak dapat hostel .rumah sewa tak cari lagi .planning mau buat rayuan duduk kolej, if tak dapat baru cari rumah sewa .buat masa ni, i berulang kot .muar-melaka dalam sejam lebih jerr ^^

Photobucket
.then haruslah i kemas semua barang-barang i .banyak benda i tak kemas .i baru start kemas hari ni .i nak kemas baju-baju dulu .packing semua dalam beg .setahun lepas i habis diploma .beg baju tu i tak usik pun .hiks~ .so, i bukak balik beg tu, dah re-packing baju .baju yang rasa macam buruk, i buang lah keluarkan .gila banyak benda i nak buat *terasa macam nak masuk sekolah pulak hehehe*

.baju kurung i rasa tak nak bawak banyak-banyak .i bawak 4 helai jer kot .pakai setiap isnin dan jumaat .i lebih prefer pakai jeans dengan t-shirt atau kemeja .tudung dan shawls pun i dah asingkan .tinggal lipat jer .ehem ehem~ .kan azam tahun baru, nak pakai tudung ke kelas .err tapi kalau boleh, nak fully bertudung .tapi slow-slow lah .takut shocked pulak .kan kan? .hehe~

.i ada buat check list kat sidebar blog ni .i ni pelupa .banyak benda nak buat .tapi bukak blog, i tak pernah lupa .hikss~ .so, baek i letak check list dalam blog .eh boleh pulak macam tuh ekk .haha! .eh ok lah, i nak continue kemas beg .dah macam kapal karam bilik i ni T____T

.eh kejap, ada orang rindu chacha ehh? .nanti malam sikit i buat entry pasal chacha .mesti ramai rindu dia .tapi angah dia tak ada siapa nak rindu ker? .dah lama i tak buat entry pasal si kecik tuh ek .dia makin samseng wooh sekarang .i tak rasa dia ikut perangai i sebab i kan budak baik .huhuhu~

.ok then
.bai bai! :)


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.jom masuk contest!
.klik SINI

.pis pis kacang pis:
.tolong click nuffnang i heh!
.nanti i click korang punya balik~
.dah click, bagitahu dekat chatbox
.atau dekat comment!
.TQ :)

Saturday, December 26, 2009

.pagi-pagi dah bikin i hot!

.
32 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.adoii .pagi-pagi lagi dah bikin i panas .i tengok dekat chatbox, nak tengok lah siapa yang datang klik nuffy, i nak pergi klik doang nya semula .tolong menolong kan amalan mulia .hiks! .tapi tiba-tiba nampak pulak ayat tak best dari gundala .tengok sendiri ah kat bawah ni .malas nak cakap .dah lah tak ada link .huh!

.click to enlarge.
.err i cakap ker blog i best? .kalau follower i ramai pun, bukannya i paksa dieorang semua datang follow i .doang yang willing follow .i tak pernah mengamalkan konsep "i follow you, you follow me back" .oh no no no~ .tak ada kerja i nak pergi blog orang nak buat macam tuh ekkk .ni blog i, suka hati i lah nak tulis apa .i kena mintak pandangan daripada blog consultant ker before tulis entry? kuikuikui~

.blog i memang tak best, banyak entry luahan perasaan .eh eh siv, kita macam senasip jer hari ni .kamu pun kena kacau jugak kan? .klik SINI untuk tengok entry siv .eh sis tak tiru kamu heh .haha! .rasanya ramai yang tak puas hati dengan i kot .tapi i tak ada lah kacau orang, pergi blog orang, kutuk-kutuk dia .kalau i tak suka, i unfollow jer blog tu terus .tak payah serabut-serabut kepala .pelik betul lah~

.so, kepada mister or miss or madam gundala, sorry lah kalau blog i annoying .ini blog i .im free to write what i like .i tak pandai nak puaskan hati semua orang .dan blog i memang tak best .sumpah tak best .puas hati? .ni pengakuan ni .ekeke! .kalau tak suka, tak payah tengok, tak payah baca dan tak payah susah-susah nak komen .you are not allowed here :) .tapi thanks a lot sebab bagi i idea nak update blog .kah kah~~

.to my followers;
. a million thanks!

.to all bloggers;
.don't write what u know, write what u feel. :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.i tak sempat nak klik nuffy
dan blogwalking blog korang
.nanti nak pergi rumah saudara kawen,
balik kang i buat okeyh! ;)

.pis pis kacang pis:

.tolong click nuffnang i heh!
.nanti i click korang punya balik~
.dah click, bagitahu dekat chatbox
.atau dekat comment!
.TQ :)

Friday, December 25, 2009

.kau pergi jua T__T

.
14 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.rasa sebak dalam hati bila i dapat tahu, anak saudara dia dah meninggal semalam .i dapat tau pun dari status fb twin dia .i memang dah lost contact dengan dia atas sebab-sebab tertentu

.screen shot dari fb abang padil.

.anak saudara dia, ahmad zahin bin faisal riza .i tak pernah jumpa arwah, tapi i selalu dengar kisah dan telatah arwah .i tau, arwah zahin sakit, tapi i tak berkesempatan nak pergi melawat di HKL .i rasa ralat sangat bila i tak dapat jumpa arwah untuk kali pertama mahupun terakhir :(

.i sedih sangat, tak tahu kenapa .i tau, mesti family dia lagi sedih .arwah zahin sakit dah lama .i doakan supaya arwah zahin di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman .semoga rohnya dicucuri rahmat .dia terlalu muda .i tak ingat umur dia berapa tapi dia budak lagi .tak ada dosa pun .tapi Allah swt lebih sayangkan arwah .semoga dia dan keluarga tabah .jangan sedih, jangan tangisi orang yang dah pergi .tapi sedekahkan lah al-fatihah dan doakan semoga arwah tenang di sana

.mari kita sama-sama sedekahkan al-fatihah kepada
.adik ahmad zahin bin faisal reza
.adik firdaus bin mistar

.dan juga kepada
.arwah atuk dan nenek i sebelah abah
.atuk mat dain bin yahya
.nenek aini binti tuah

.arwah atuk i sebelah mama
.atuk anang bin mohamad

.arwah bapa kesayangan i
.pakcik hassan bin saep


.dan kepada semua umat islam yang telah kembali ke rahmatullah
.semoga roh mereka dicucuri rahmat
.al-fatihah.

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.rasa mati itu semakin dekat dengan ku
.i just can't stop crying
T___T

.malas lah nak tulis blog lagik :(

.

.scheduled post.

.salam all~

.kadang-kadang, rasa malas nak tulis blog .lagi-lagi bila tulis entry lepas tu tak ada respon oleh orang yang dimaksudkan .rasa macam bodoh gila .warghhhhhhhhhhhh T___T

.argh!
.benci! benci! benci!
.benci ah rasa macam ni
.nangis kang!
T___T

.dah lah, tak ada mood
.esok-esok bila ada mood, post lagi
.sekarang dah pukul 12.06 am
.tadi dah buat entry ni,
so entry ni biar jadi scheduled post jer

.ok, bai!

.eh lupa nak cakap
.merry xmas kepada yang sambut
.bai! :(

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.i off comment

.pis pis kacang pis:

.tolong click nuffnang i heh!
.nanti i click korang punya balik~
.dah click, bagitahu dekat chatbox atau comment!
.klik eh, kalau tak klik, i nangis!
.waaaaaaaaaaa
T____T

Thursday, December 24, 2009

.flymas.mobi – as Easy as 1, 2, 3

.
10 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

MASMobi1
Have you ever heard of flymas.mobi, the new service in Malaysia Airlines? It is very great! MAS recently launched a mobile site where you can book your flights and check all necessary details from your mobile phone. Now you can just simply access flymas.mobi and you’ll be able to navigate your way through it easily as the site is built for mobile access!

And the best thing is, you can get a free iPhone 3G when you purchase first or business class tickets via flymas.mobi. *term and condition apply* There is no application to download. Just simply type flymas.mobi. on your phone browser then you are done!

Do you understand about this service? Nevermind, i'll make it clear. MHmobile portal offers you the option of having your travel plans conveniently on your mobile phone any time and anywhere. Using your mobile phone, you can check in and choose your seat at your convenience, book flights and call up other additional information such as your flight status and timetables, retrieve your booking summary and locate or contact the nearest Malaysia Airlines office. The only costs you incur by using the mobile portal are the call charges levied under your mobile phone contract.

There is no registeration on this service. Use of MHmobile portal is free of charge. Malaysia Airline is offering you this free service to make it as simple and convenient as possible for you to prepare for and make your journey. The only costs you incur are the call charges levied under your mobile phone contract.

The MHmobile portal is currently available in English and Bahasa Malaysia. If you are prefer to use the full version of Malaysia Airlines website, just simply click on the footer link, 'malaysiaairlines.com' on the MHmobile portal start page and this will then take you to the Malaysia Airlines website.

With mobile bookings you can book your ticket on the move in six easy steps. It is as easy as 1, 2, 3!
  1. Enter flight destination, date, cabin class and number of passengers.
  2. From the options displayed, select the preferred departure and return flight.
  3. A flight summary will be displayed. Choose whether you wish to purchase or hold the ticket.
  4. To purchase, enter your payment details.
  5. To hold, enter your personal details. The ticket will be held for 8 hours without any payment. To complete your booking, contact 1 300 88 3000 (within Malaysia) or +603 7843 3000 (international), or your nearest MAS office.
  6. A booking confirmation will be sent to you by email and SMS.
You can conveniently pay for flights booked with your mobile phone by credit card. Your credit card is charged immediately with the total travel price. Accepted credit cards are VISA, MasterCard and American Express. To check in, you can use the mobile check-in or any of the other Malaysia Airlines check-in options.

Once you have made your mobile booking, you will receive a booking confirmation by e-mail and SMS. Your mobile-booked flight is then automatically issued as an electronic ticket (e-Ticket). After your flight, you will receive a link to your itinerary by e-mail and SMS. It is your passenger receipt.

Unfortunately, you cannot change your flight dates or rebook a booking by mobile phone at the moment. To do this, please contact:

Malaysia Airlines Call Centre
Within Malaysia: 1 300 88 3000
International: +603 7843 3000
or your nearest MAS office. You can find the number for your country or city under 'Contacts'.

It is easy right?
It is just at one's fingertip.
So, don't miss it!
Daa~ :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

This community service, flymas.mobi is brought to you
by me, intanurulfateha :)

Wednesday, December 23, 2009

.please pay attention!

.
24 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.waaaaaaaaaaa penatnya edit blog
.pening gila kepala i
.rasa mahu pengsan!
@.@

.ringan tak blog i?
.sila cakap ringan
.kalau tak, i nangis~
T_______T

.semua dah settle, kecuali bloglist .err dengan banner .banner i buruk siap ada katun-katun bagai .tu esok esok lah i edit hehehe .so, kepada semua i mintak tolong sangat-sangat supaya bagi link korang dekat ruangan comment entry ni sebab i nak letak dalam bloglist i

.tolong heh! .senang sikit i nak sekodeng blog korang .i dah tak boleh follow mana-mana blog lagi sebab limit cuma 300 .so, bila korang letak link korang kat SINI senang i nak sekodeng

.thanks a lot!
.bai bai!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:

.i dapat birthday present lagi dari blogger
.kali ni dari lyaa, dia bagi i tudung

.thanks babe!
.sangat terharu! T___T

pis pis kacang pis:
.tolong click nuffnang i heh!
.nanti i click korang punya balik~
.dah click, bagitahu dekat chatbox atau comment!

Tuesday, December 22, 2009

.tired

.
16 Sweet and Lovely Comments!

.update via n78.

.tired of waiting
.cepatlah balik!






.BLACK & WHITE PHOTO Contest~

.salam readers~

.i join satu lagi contest dari blog ni
.saja cuba nasib :)

.its a simple contest
.just simply upload my B&W picture and done!

.syarat-syarat lain?
.scroll down.
.create an entry (bukan Sticky Entry) with the title BLACK & WHITE PHOTO Contest. tidak perlu elaborate panjang lebar because i myself kalau nak masuk contest tak suka buat entry yang bercerita. sebenarnya kalau takat hanya gambar sahaja pun dah mencukupi hehehe ;p tapi kalau nak juga elaborate, i don't mind :)

.upload ONE BLACK & WHITE PHOTO OF YOURSELF. ye gambar DIRI ANDA SENDIRI yang hitam putih yuk and leave a comment on this post that will directly link back to your post. i repeat, only ONE. kalau korang upload banyak-banyak bermakna entry anda tidak dikira. saya tidak akan pilih salah satu ke apa ke sebab dah jelas lagi bersuluh perkataan ONE BLACK & WHITE PHOTO OF YOURSELF.

.copy the above logo and paste it on your entry and please...link it back to this entry ye kawan-kawan :D (oh ye, you might want to resize the logo to fit your column size. sebab photo ni saya upload guna photobucket!)

.this contest ends on 31st December 2009. 25th December 2009.

*i copy paste dari blog organizer.*

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.nak tengok tak pic yang i guna?

.jeng.

.jeng.

.jeng.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Photobucket
.ramai gila masuk contest ni
.rasa-rasa i boleh menang tak?
.kalau kalah, i nangis!
T____T

.kalau korang nak join, sila lah klik SINI
.wish me luck!

.bai bai~

.eh kejap~
.mahu tunjuk gambar asal sebelum di B&W kan

.tadaaaa~
.gambar candid dekat zoo melaka

.sebenarnya tak candid pun =.="
.i paksa adik i, si yeop tu snap
.kejam tak? hahaha

.i tengah gayut dengan kesayangan i time ni
.maklum lah, semua bawak couple
.i sorang je lone ranger T___T

.so, wish me luck eh!
.bai bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.i upload pic guna photobucket
.size agak besar
.jadi harap bersabar~ ;)

pis pis kacang pis:

.tolong click nuffnang i heh!
.nanti i click korang punya balik~
.dah click, bagitahu dekat chatbox atau comment!

Wednesday, December 16, 2009

.OH MY GOD!

.
70 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.err i nak cakap satu benda ni .tapi i tak nak kecikkan hati orang .tapi kalau hati i sendiri kecik macamana? T_____T .errr sebenarnya macam ni .lately ni i rasa macam ramai sangat copycat cara i berblog .i tau sharing is caring .tapi tak nak lah ayat sama .gambar katun katun pun sama .siap letak tempat yang sama tuh! .perghhh rasa macam nak nangis jerr weyh! T_______T

.adoii~ .bukan ker banyakkkkkkkk lagi ayat dan gambar yang lain T____T .OMG~ .kadang-kadang i rasa macam tak best .then i cakap dalam hati~~

".eh eh, itu macam ayat aku jerr, kenapa sama ek?
sapa tiru sapa? aku tiru dia ke, dia tiru aku?"

".eh kenapa welcome note dia ayat sama dengan aku,
cuma dia ada tambah ayat lain?"

".eh kenapa biodata dia tu macam biodata aku?
.cuma nama, berat tu semua dia edit dia punya"

"eh eh itu macam gambar yang aku amek kat web tu,
tapi kenapa dia letak gambar yang sama
dekat tempat yang sama??"


.tapi i tak letak lah link blog yang berkenaan .mungkin dia newbie .tak tahu nak tulis apa kot~ .dan mungkin dia tak tahu yang i tahu link blog dia even dia tak link me back .mesti korang hairan kan? .well~ .i memang pandai buat magic .david blaine pun belajar dari i!

.tapi kalau korang jadi i, korang rasa apa? .rasa best ke ekk? .rasa macam artis ke sebab semua orang ikut? .errr honestly i rasa tak best kalau boleh, korang carik lah identiti sendiri heh .i tak marah, serius~ .cuma i rasa tak best .sumpah, i rasa sangat tak best!

.sorry sangat sangat sangat!

.i pun tak tahu kenapa i rasa macam ni :(

.macam satu blog ni, dia siap buat backlink lagi .heee thanks my dear ^^ .i tak kisah sebab dia bagi credit dekat i .tapi ada lah beberapa blog tu, bila i tegur, dia terus delete comment i .kenapa tak nak terima? .hmmmm~ .mungkin i yang tiru dia kot .dan bukan dia yang tiru i .mungkin i yang perasan hot and artis yang ada orang tiru blog i .tapi kadang-kadang, best gak perasan artis ni

.HAHAHAHA
.shut up intan!

.biasa lahhhh tuuu
.dunia blog~
.hikss! ;)


.copycat!
.google image.

.k lah, tak nak emo emo lagi
.tuhan tahu mana betul dan salah
.sabar jerr lahh intannnn

.bai bai! :)

.UPDATE:
.kepada yang TERtiru blog i, i dah maafkan
.thankss sebab delete ehh

.jangan buat lagi tauu! ;)

.eh dia tiru ayat-ayat dekat sidebar
.bukan dari tutorial tuuu
.kalau tutorial tu memang lah tak apa kalau tiru
.keh keh!

Monday, December 14, 2009

.orang lain dah tunang, i bila lagi?

.
44 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.mula-mula macam malas nak cerita pasal ni .tapi since dah tak ada benda nak buat, i cerita je lahh .semalam i teman kakak i pergi wedding kawan dia dekat ballroom mitc .tapi i tak snap pic pulak .maybe sebab segan .dah la i tak kenal siapa-siapa .i duduk diam jer .bila suruh makan, baru i makan .baik tak i? .kah kah!

.gambar perasan artis kuu~ ;D

.lepas tu, i dengan kakak i pergi ruma kazen i dekat taman tun rahah bukit katil, melaka .sebab dia bertunang .mama, abah dan yang lain-lain tak dapat pergi sebab abah kerja, then mama kena jaga nenek .lagipun area rumah i, banyak wedding lain .kang kalau mama tak pergi, time kakak i kahwin nextyear, tak ada orang datang pulak kan? .so, i dengan kakak i wakil dari family i untuk pergi rumah kazen i tuhhh

.kazen i kerja dekat kedai gambar .so, time dia tunang hari tu, ada photographer dari kedai dia datang .siap buat outdoor photoshoot lagi .gila jeles i tengok! T____T .nanti time i tunang, i nak buat macam tu lah .tapi mesti lah lapan belas ribu juta tahun lagi baru i tunang since i dengan bakal tunang i still study *ceh! nak cakap bakal tunang, cakap boyfee sudeyyy*

.nama sang penunang?
.shafilah @ kak fila.

.nama si tunang?
.orang sungai rambai.

.ikat kontrak?
.ikut suka, bila ada duit, jalannn~ ;D

.the hantaran~

.me, kak fila, along dan budak kecik tak tahu nama

.eh eh eh!
.gambar ni kan dah tengok dekat ENTRY INI
.ni pic bila sampai rumah
.saja menggedik lalalala~

.ermm sebenarnya i tengah tunggu mama dengan abah i balik ni .doang cakap nak belikan prosperity burger .i dah kebulur gila ni .waaaa mana mama dengan abah ni? T_____T

.sampai sini je i mampu tulis
.kang i pengsan sebelum sempat publish entry

.bai bai! :(

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

p/s:
.saja buat scheduled post dan publish malam-malam buta.
.HAHAHAHA!

.princess kebaya contest~

.salam readers~

.hari ini cik intan perasan comel mahu join contest
.selama ni, chacha jerr gile glamer join contest
.so sekarang giliran angah dia pulak~
.hehehe!


.meh kita tengok syarat-syarat dia okeyh!
  1. Contest ni terbuka kepada semua bloggers.
  2. Dengan sukahati jadi follower wawa and add link blog wawa dalam bloglist korang.
  3. Mesti letak banner contest di side bar blog korang, jangan lupa di link kan dengan link contest ni.
  4. + 1 lagi syarat, peserta contest ni mesti berumur 17 tahun dan ke atas.
  5. Sila upload SEKEPING SAHAJA gambar korang (gambar individu). Gambar lama pun boleh...Gambar tu tak kisah la korang nak pakai kebaya labuh ke, kebaya pendek ke, kebaya moden ke, kebaya nyonya ke, kebaya pahang ke, kebaya Indonesia ke…..apa-apa aje asalkan namanye kebaya….
  6. Pastu, story mory sikit pasal gambar tu & mention jenis kebaya yang korang gayakan.
  7. Entry tu mestilah guna tajuk ni “PRINCESS KEBAYA CONTEST” .Princess kebaya tau…jangan letak nenek kebaya lak
  8. Lastly, tinggalkan komen di entry ni bagi memudahkan wawa jengah blog korang.
Pemenang akan dinilai oleh pihak juri yang terlibat dari segi
KEANGGUNAN dan KESOPANAN
korang dalam menggayakan kebaya.

So….posing la cam mana pun :)
tapi, gambar kebaya kawin korang yg dah sedia vogue de vass tu disqualified tau

4 PEMENANG TERBAIK AKAN MENERIMA HADIAH MISTERI
DARI WAWA
hadiahnya....bukan kebaya tau :)

Tarikh Akhir Penyertaan :
17.12.2009 (JAM 12.15 TENGAHARI)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.ok, semua syarat i dah ikut
.sekarang mari kita tengok pic apa yang i guna
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.tadaaaa~
"the yellow kebaya"

.i tau i tak pandai posing
.sila jangan gelak :(

.ini lah gambar yang i pertaruhkan .agak-agak boleh menang ker tak ehh? .heee~ .nama baju ni, kebaya nyonya kot .i pakai dengan kain pario .murah jer baju ni .hehe~ .i pakai baju ni time pergi wedding semalam .i memang suka pakai kebaya sebab nanti i perasan diri i cantik padahal i tak cantik langsung .tsk! T___T .i rasa kebaya ni tak lah labuh sangat cuma i jer yang kecik .tu sebab kebaya ni nampak labuh T____T

.harap-harap cik puan wawa syaida tak disqualified entry ni sebab i bukan pakai baju kahwin pun .teeehehehe! ;)

.so, dear friends;
.please wish me luck!

*even i tau ramai sangat yang cantik cantik masuk contest ni*

.sila jangan jatuhkan semangat i
.kalau tak, i nangis
.sekian!

.bai bai~ ;)

Friday, December 11, 2009

.a-must-join-contest !!!

.
0 Sweet and Lovely Comments!

.salam readers~

.contest paling senang abad ini
.haruslah i masuk kannnnn? ;p
.so, korang pun mesti masuk sebab tak rugi
.sebab semua contestant
.dapat hadiah!!!

.so, mari lah join okayh! ^^
.click HERE to join

.syarat contest cuma kena berumur 3 tahun keatas
.since i dah berumur 23 tahun semalam,
.i dah layak mengundi masuk!

.chacha dah 3 tahun
.so, dia pun boleh masuk ^^

.dan korang cuma perlu copy dan paste ayat dekat bawah ni jerr!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Hai. Kawan saya nama Adney ada buat contest. Contest dia ni pelik sikit. Apa yang saya tahu saya join saja dan saya kompem-kompem dapat hadiah. Dapat TOPUP FREE, dapat DUIT FREE, dapat TEMPLATE FREE.

Kalau nak tahu lagi pasal contest ni boleh rujuk sendiri di laman blog saudara Adney sendiri di sini.

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.so, mari lah ramai ramai ramai join contest ni
.itu saja~

.bai bai! :)

.peluk, cium dan cinta kamu yang aku perlu~

.salam readers~

.hari ni, i luangkan masa untuk menyertai contest zara
.wish me luck ^^

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Pertama : Berikan nama yang sesuai untuk beruang putih pemberian kakak kursus aku sempena istiadat graduasi aku. Sehingga kini aku hanya menggelarnya, Encik Putih. Berikan nama dalam DUA PERKATAAN sahaja. Contoh : Adam Zarith.
----- .kalau nama bebulu putih bole tak? .teeehehehe~

Kedua : Berikan LIMA KENYATAAN mengapa anda mengunjungi Dunia Sebelah Zara. Sama ada SUKA, BENCI atau SECARA TIBA-TIBA termasuk ke sini. Anda boleh menulis mengenai apa sahaja mengenai perkara tersebut. Aku rela. *senyum*
1) ----- .suka blog ni sebab cara zara tulis lain dari yang lain
2) -----
.suka baca entry pasal keadaan dekat sekolah, teringat dekat my ex-students huhu
3) -----
.accidently tengok blog zara sebab interested bila tengok comment zara ada dekat entry orang lain
4) -----
.sebab zara orang muar jugak macam i! .hope to see u soon girl! ;)
5) ----- .sebab zara adalah zara , tidak plastik ;)

Ketiga : Pilih satu penulisan zara yang kamu paling suka dan nyatakan mengapa.
----- .suka ENTRY INI
-----
.sebab lawak jer budak tu nak mengurat cikgu sekolah lain, padahal umur beza gila .see? .zara awet muda ^^ .happy teaching sayang~

Keempat : Lengkapkan slogan ini.
"Selamat Ulang Tahun Pertama Dunia Sebelah Zara. Dunia ini memberikan ................"
(tidak melebihi 20 perkataan)
----- .Selamat Ulang Tahun Pertama Dunia Sebelah Zara. Dunia ini memberikan cinta sejati, ciuman dan pelukan yang lahir dari hati suci seorang gadis bernama zara. Sayang kamu selalu"

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.oke, i'm done!
.siapa-siapa yang mahu join contest ni,
.boleh klik SINI

.itu sajaa~
.bai bai! :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13