Tuesday, September 29, 2009

.rambut raya chacha~

.
10 Sweet and Lovely Comments!

.time potong rambut pun muka nak berlagak
.adik siapa ntah? =.="
.rasa mahu lempang je

.time potong rambut ni, raya ke3 kot
.tak ingat pulak~

.mama cakap ngan amoi tu
.potong depan je
.rambut belakang biarkan panjang

.then chacha boleh pulak cakap
"mama jangan dising-dising lah"

.maksudnya mama jangan bising-bising lah

.cheh!
.derhaka punya anak!
.teeehehehehehe~

Sunday, September 27, 2009

.ouh penat~

.
22 Sweet and Lovely Comments!

.salam~

.open house start lepas asar .tapi dari pagi sampai petang saya pergi bercinta dengan hairi ^^ .lepas tu, pergi ambil kawan bloggers dekat busstand muar .sampai rumah dalam kul 6pm .hoho ^^ .baik punya curi tulang tak mahu tolong ;p .mama cakap ramai yang datang time tu .malam pula, kawan-kawan abah ramai datang .mostly chinese .huuu .sangatttttttt penat! .so, layan gambar je lah ek ;)

.scroll down.
.bersama kekasih hati ;)

.kami lagi ;)

.chacha malu-malu konon ;p

.dengan bloggers yang datang
.thanksssssssss a lot!

.ehem ehem ;p
*no comment*

.with my ex-skulmate

.with kak suriyani sayang ;)

.hairi & chacha
*pasangan sehati sejiwa*

.baju tak sama colour pun! ;(

.nasi beriyani special
.ayam masak merah, beriyani kambing
.sayur ape ntah ;p
.acar buah, puding berkuah

.the chinese

.my nasi
.dah malam baru tergerak nak makan

.beberapa ketul je yang tinggal

.my students pun datang ;)

.esok baru update pasal bercinta
.tak larat mahu update pasal itu
.hehe~

.itu saja mahu update
.sekian~

.jemputan khas!

.rumah tak berapa terbuka

.alamat?
.no 93-5, km 24, bukit naning,
.air hitam, 84200 bakri, muar, johor

.tarikh?
.27 september 2009
.bersamaan 8 syawal 1430 H

.hari?
.ahad petang sampai malam

.makan?
.angin~ kuikuikui

.macamana nak datang?
.sila tinggalkan pesanan di ruangan komen
.ataupun emel saya
intanurulfateha@gmail.com

.nanti saya bagi direction ek!

.err kalau nak datang time bukan rumah terbuka pun tak apa
.tapi makan kuih raya je la huhuhu~

.scroll down.

.ada biskut raya

.ada kerepek-kerepek

.ada asam-asam

.datang tau~
.hikss! ;)

Friday, September 25, 2009

.gigih menaiki basikal selama sejam~ hoho

.
20 Sweet and Lovely Comments!

.salam semua~

.hari ni ex-pupils saya datang lagi .kali ni, dari SK Parit Num5 .sekolah pertama yang saya mengajar dulu .datang jauh-jauh naik basikal .adalah almost sejam kot dieorang naik basikal .sebab dulu, time saya mengajar sekolah dieorang, nak gi sekolah tu, naik motor dah 15minit .cuba imagine kalau budak darjah 3 kayuh basikal berapa lama? .huhuhu~ .apa-apa pun, tenks sebab datang rumah teacher! .mereka datang bertiga .hafuza, aiman dan faizi .tapi si hafuza tak mau masuk rumah saya .segan kot~ *hafuza ni lah yang sangatttttttt selalu sms dan misscall saya! =.="*

.gi pusing-pusing naik basikal kat tepi-tepi rumah saya .kejap cakap nak pergi kedai, kejap cakap nak balik .dah penat pujuk ajak masuk rumah .saya just hidangkan mereka nugget ayam dengan air oren .kuikuikui~ .dalam sejam lah dieorang lepak rumah saya .dan saya bagi dieorang duit raya lebih sikit dari students saya yang lain .kesian dieorang sebab datang naik basikal jauh-jauh

.time dieorang nak balik, saya escort separuh jalan naik motor .risau dieorang lalu jalan besar naik basikal tu .kang kalau jadi apa-apa kang, saya lah yang susah! =.=" .apa-apa pun, tenks again sebab datang .next year datang lagi yek~ ;)

.then petang tadi, ada AJK masyarakat kawasan rumah saya hantar kerusi, meja, pinggan mangkuk, set buffet, kuali, periuk untuk persediaan open house ahad nanti .kalau kat area rumah saya ni, bila ada kenduri, majlis perkahwinan atau open house sekalipun, diadakan secara gotong royong .saya kan duduk kawasan kampung

.so, barang-barang ni semua tak payah susah-susah nak sediakan .semua leh pinjam dari balai raya dan bayaran tersangatttttt lah murah .and the best part is, bila tetamu semua dah balik rumah masing-masing, pinggan mangkuk cawan periuk belanga semua dieorang yang tolong cuci .so, senang lah kerja kami sefamily .lagipun, saya memang tak suka basuh pinggan! .hahahah~

.so, siapa-siapa yang mahu datang time open house ahad ni, jangan lah segan-segan ek! .till the next entry~ .tata!

p/s:
.menunggu rombongan meminang dari puchong ahad ni ;)

.ouh sangat bahagia bagai di lamun cinta pandang pertama~ #2

.morning kawan-kawan~

.first of all, tatap lah muka gedik ku ini~ teeehehehehehe~

.oke, cukup
.sekarang kita sambung entry ;)

.hiks~ .saya sangatttttt happppppy~ .semalam kuar dengan besties lagi .tapi, zafirah tak dapat ikut sebab dia gi beraya rumah kakak dia =.=" .tak cukup lagi ahli pasukan kami T__T .tahun lepas cukup, tahun ni, mesti ada yang tak ada .so, malam tadi cuma saya, laila, nabila dan ina saja yang ada

.nasib baik kelmarin zafirah ada join .so, ada lah gambar kenangan untuk raya tahun ni .klik SINI untuk lihat entry tentang itu .so semalam start beraya pukul 9 lebih .saya terlewat sebab ikut parents pergi beraya rumah saudara di batu pahat

*candid mama+abah time kat rumah saudara*

.1st rumah yang dieorang *my besties* pergi adalah rumah ina .saya tak sempat pergi .saya pergi the 2nd rumah je, iaitu rumah muadzam .borak-borak, gosip-gosip dan gelak-gelak kuat-kuat .tak malu betul gelak kuat-kuat dekat rumah lelaki~ .tapi kami memang rapat, so dah tak kisah .tapi rasanya, memang mak muadzam reject kami semua untuk jadi calon menantu beliau .kuikuikui~ .tapi yang ruginya, tak snap pun pic kat rumah muadzam =.="

*cuma snap pic kuih raya dia sebab ada love hehe*

.lepas pergi rumah muadzam, pergi rumah abg sam iaitu ex-ehem ehem kepada nabila .hahahaha~ .ex-ehem ehem kepada nabila ye tuan-tuan dan puan-puan .bukan ex-ehem ehem kepada saya sebab i HATE an 'ex' .sekian! .hmm~ .kejap je pergi sebab ada tetamu lain datang rumah dia time kami sampai tu .tapi yang datang tu pun, kawan-kawan kiteorang juga tapi lelaki .so, agak segan lah .kami kan pemalu ^^ .sila percaya~ *padahal time tu dah 11 malam kot, haruslah balik ke pangkal jalan!* .dekat rumah abg sam pun tak snap pic T__T .dah lah memang payah nak jumpa

.lepas tu, kami pergi rumah noy .time pergi rumah noy, ina tak mahu ikut .sebab laki dia suruh balik .maklumlah dia kan dah kahwin .dia lah satu-satunya besties saya yang dah kahwin, so kena lah redha .syurga kan di bawah tapak kaki suami bagi yang dah kahwin kan? .err betul ke? .macam salah je @.@ .then lepas gelak-gelak dan acara wajib iaitu gosip-gosip tamat, kami pun pulang .sebelum tuh, ada snapy pic sikit .hehe~ sep baik ada! .sampai rumah pukul 12 malam .err nasib baik si boyfee tak mengamuk kekasih dia yang kurah cerah ni balik lewat .mama pun tak bising .hikss~ .alaa raya kan setahun sekali ;) .tenks besties~ .sayang korang lebih lah! :-*

.scroll down.
.dari kiri, noy, saya, nabila dan laila

.kawan sampai bila-bila :)

.tak leh tahan gelak tengok noy hahaha~

.kami berempat dekat rumah noy
.ina dah balik time ni

.dengan nabila

.sebelum balik, laila bagi saya almond london ni
.maybe sebab tengok saya makan gelojoh
kat rumah nabila semalam =.="
.apa-apa pun, tenks lai~ sayang ko :)

.itu saja mahu update~
.sekian!

Thursday, September 24, 2009

.waktu tidurku terkorban!

.
16 Sweet and Lovely Comments!

.selamat petang ^^

.ouh sangat mengantukssssss~ .tidurku terganggu oleh anak-anak murid kesayangan datang beraya! .memandangkan saya seorang guru pencen berwajah muda dan comel, saya tetap melayan mereka .semalam tidur dalam pukul 1 am .tu pun terpengsan lepas tunggu si boyfee lambat reply sms .dia otw balik puchong dari perlis *kampung halaman* semalam .beliau sampai puchong around 4 am .terus call saya .3x call tak dapat .yang ke-4 baru saya angkat .gayut-gayut sampai pukul 5 am .teehehehee~ ;)

.then mama kejut pagi tadi dalam 7 lebih sebab nak bagi nenek breakfast .lepas settle, haruslah saya top-up tidur semula .tersangattttttt lah mengantuk! .then dalam 11 am, adik kejut saya .die cakap, my ex-students datang .aiyak~~ .kenapa tak call before nak datang? .saya belum mandi .haha .nasib baik girls je yang datang .so, cepat-cepat pergi mandi .then borak-borak dengan doang sampai pukul 12 lebih .lepas salam-salam minta maaf + duit raya, doang pun balik .tenks sebab datang ek! :)

.scroll down.
.sarwiwin in the pink kurung
.atikah in the purple kurung

.form 4k1

.lepas kemas-kemas, saya pun lepak bilik .before tuh, suap nenek lunch dulu .lepas settle, ingat nak tidur .then dengar suara budak kecik bagi salam kat pintu gate belakang .gi tengok, rupanya ex-students saya time mengajar kat sekolah rendah .hoho~ .so, suruh lah dieorang lalu pintu gate depan .tak larat mahu cerita sebab mengantuk gila .layan pic je la ek! ;)
.scroll down.

.gigih naik basikal tengahari buta!


.budak ni form1 + darjah 6
.kecik gile!

.chacha dapat kawan

.mewarna sama-sama

.doang ni darjah 4

.ni zainal, darjah 4
.dia yang suruh saya snap pic dia huhu

.senyum!

.rambut budak ni comel gila!
.curl~

.candid!

.candid again~

.6 orang semuanya
.tenks sebab datang ruma cikgu! (:
*cari mana saya ;p*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.nah,
.tengok muka bekas cikgu yang comel ni
.kuikuikui~

.kepada ex-students ku, meh la datang rumah! ^^
.err kepada yang bukan ex-students pon bole datang~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13