Friday, July 31, 2009

.tolong cari!

.
16 Sweet and Lovely Comments!

*sekadar gambar hiasan*

.saya hilang idea
.boleh tolong cari kan tak?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.tolong!
.tolong!

.sekian

Thursday, July 30, 2009

.oh tag #17

.
14 Sweet and Lovely Comments!

Tagged by Cik Geli-geli @ Kak Nowa

kak nowa tag saya .saya suka masuk blog kak nowa ni .dia tak plastik .dia tulis ikut suka hati dia, tapi kena tunggu suami dia release content tu, baru boleh publish entry dia .huhu~ .lama tak buat tag-tag ni .ada orang tag tapi tak ingat .kira halal je lah! .hehehe~

1. Nak tau sangat nama singkatan korang,
umo dan dok mana....???
.nama singkatan intan, pateha, noy, angah
.umur 17 tahun 23 tahun
.muar johor

2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih???
biasa kol berapa?? lama tak?
.haruslah setiap hari
.im blog addict huhu
.memang lama tapi kalau bosan,
.surfing redtube fb, fs, ms n tagged

3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???
.check komen dulu kalau ada
.lepas tu, baru buat entry baru
.itu pun kalau ada idea huhu

4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni...
korang telah abaikan sesuatu....?
.translation!
.sangat-sangat malas~
.hahaha!

5. Macamana cara korang masak maggie ek
.rendam dalam air panas sudeyy.. huhu
.kalau masak dalam periuk tu, letak sayur+telur
.tapi tu biasa mama yang buat, saya makan je
.huhuhu~

6. hubby korang tau tak korang ada blog ni....
penah tak hubby korang baca blog korang????
.hubby??
.heee haruslah dia tahu~
.dan dia pembaca yang setia
.eventhough dia tak komen
.tapi kalau content tu over sangat,
.mesti lah dia marah
.kena tahan lah dia
membebel nasihat
.sama je dengan hubby kak nowa huhu
*hubby = b = boyfriend, harap maklum*

aku kasi tag ini kepada :
.b ku sayang
.my kazen - cik natty
.anak gemilang - zahora
.chacha fasya
.dya aien
.kak afzan
.ika

.sila buat ya kawan-kawan
.jangan malas huhuhu

.sekian~

.teacher intan is back *heee wish me luck!*

.helo kawan-kawan!

.bertemu lagi dalam segmen,
.mari berblog bersama cik intan yang comel~

.hari ini bangun pagi agak lewat .pukul9 am .lagipun tengah cuti, so tak perlu bangun subuh .huhuhu~ .saya dah tak buat translation .sebab malas~ huhu .tunggu bos bagi gaji, baru cont balik .bos cakap dah sent pada publisher .so tunggu berita dari publisher saja lah

.then dalam pukul 11am, mama balik ruma sekejap .mama kan nurse, klinik dekat saja dengan rumah .mama cakap cikgu zainudin jumpa mama .suruh saya pergi sekolah .sebab dia suruh ganti seorang cikgu yang akan cuti bersalin .tapi cikgu tu belum cuti lagi .maybe nextweek .so saya pergi interview saja tadi *cikgu zainudin tuh guru penolong kanan 1*

.time tu dah pukul 11.15
.saya baru lepas mandi .belum suap nenek makan lagi .cepat-cepat suap nenek makan .then saya cakap dengan mama .pakai jeans boleh tak? .sangat malas mahu iron baju kurung .hehehe~ .then mama cakap, mana boleh! .aiyak~.so terpaksa la iron baju ala kadar .then iron tudung .time tu dah pukul 11.40 .kena pergi sekolah pukul 12 .saya pakai tudung dah la sejam .haish mana sempat! .then tengok-tengok dalam almari .ada tudung syria yang saya beli dekat karnival sua rasa tv9 hari tu .terus pakai~ .lagipun ni interview untuk jadi model cikgu .simple-simple dah la .hakhak~


.mama cakap, kena pergi sekolah pukul12 .haruslah mama yang hantar .malas mahu start-start motor ego kilat ku .huhuhu~ .actually, sekolah menengah tu sekolah lama saya .lebih kurang 500m saja dari rumah .jalan kaki pon boleh! .hehehe~ .sebelum ni, dah 2x tawaran jadi guru ganti saya tolak .sebab jauh dari rumah .mama tak kasi pergi jauh-jauh .risau sebab saya naik motor .lepas tu, kalau saya kerja jauh-jauh, mama akan hantar chacha ke taska macam dulu .nenek pula, minta tolong mak ngah tengok kan .takkan nak suruh nenek duduk rumah seorang .kesian nenek tapi bukan setiap masa mak ngah boleh tengok .dia pun ada komitmen lain juga

.bila sampai sekolah, terus kena jumpa pengetua .nama pengetua tu, tuan haji azman .beliau pengetua baru .bukan pengetua masa zaman saya sekolah dulu .fuh~ nasib baik dia baik .dia cakap, saya kena ganti seorang cikgu english .dia tengok-tengok transkrip diploma .then tengok-tengok slip spm and pmr .lepas tu dia senyum :) .dia cakap, maybe saya kena ajar english form4 atau form5 .dia tanya boleh ke? .sebab masa diploma, spm n pmr saya dapat A .heeee~

.adehh~ .lemah betul .saya cakap saja lah boleh .padahal dalam hati mesti lah cuak! .then dia cakap, nanti bila cikgu tuh dah start cuti, dia akan call saya .tapi sebelum saya interview, ada seorang lagi budak dah interview .so, saya tak ada lah berharap sangat .kalau dapat,
alhamdulillah :) .tapi kalau tak dapat, macam biasa lah, saya pasrah! .huhuhuhu~

.kawan-kawan
.doakan saya ye!
.wish me luck untuk kali ni~

.kalau tak, saya hanya
.
part time translator dan
.full time penganggur yang tegar
.fuhh lamanya mahu tunggu december

.saya mahu continue degree!

.sekian~

Wednesday, July 29, 2009

.nak merajuk boleh tak?

.
18 Sweet and Lovely Comments!

.semalam tidur awal
.janji nak call pagi-pagi
.tapi bila call,
.nak marah-marah pula

.siapa yang period sebenarnya?
.musykil gak~

.jadi secara rasminya
.saya nak merajuk!

.saya punya pasal lah
.nak merajuk ke apa

.orang kata, kalau selalu merajuk
.akan jadi makin comel?

.betul ke?
.nak merajuk selalu lah~

.bye!

.proud to be me *intan nurulfateha binti baharom*

.scheduled post.

"kalau kita menjangkakan kita
disayangi kerana kekurangan kita,

tapi kenapa kita menolak untuk menerima
dan mencintai kekurangan orang lain?"

.ayat di atas saya copy dari blog anuar kamarudin
.actually ayat tu dari arwah yasmin ahmad
.pengarah yang sangat-sangat saya kagumi

.bila saya mendalami betul-betul ayat tu
.saya sangat-sangat sedih

.terasa diri ini betul-betul kurang
.betul-betul kerdil di sisi kamu semua

.ya betul~
.semua orang ada kekurangan dan kelebihan

.bila dengar lagu "aku mau" dari once
.saya menangis

"aku mau mendampingi dirimu,
aku mau cintai kekuranganmu..
selalu bersedia bahagiakanmu..
apa pun terjadi, ku janjikan aku ada"

.teringat pada seorang kawan bila dengar lagu ni
.hmm~

.sedih
.calm down intan
.please stop crying babe

.saya malas nak fikir sebenarnya pasal hal ni
.sebab nanti saya mesti nangis
.saya sangat lemah kan?
.mudah sangat tersentuh dan menangis

.tapi saya tetap diri saya
.bila fikir hal itu, hal ini
.semua bercampur-campur
.benda kecil, jadi besar

.dengar lagu sedih sikit nangis
.baca ayat sedih sikit nangis
*sigh*

.tapi saya bangga sebab saya ada ramai kawan
.saya ada family, ada sang pencinta,
.ada besties, ada kawan-kawan
.ada kamu semua yang selalu sayang saya

.dan saya bangga menjadi
.intan nurulfateha binti baharom

.saya tak pernah menyesal
.terima kasih tuhan kerana anugerah ini


.... jiwa kacau ...

.itu pun nak marah ke? *musykil betul*

.tsk
.pagi-pagi lagi sudah bikin saya hot

.itu pun nak marah ke?

MyEm0.Com

.fikir dia punya marah saja
.saya punya marah, tak fikir ke?

MyEm0.Com

.tak apa

.sabar ye intan


.intan kan baik
*ayat sedapkan hati sendiri*

.dateline pukul 12pm
.tapi translation tak siap lagi

.tsk
.tekanan!
.tekanan!

MyEm0.Com

.dah lah tadi kena marah

.sabar intan~

.tsk
.ni yang rasa nak nangis ni

MyEm0.Com

Tuesday, July 28, 2009

.adakah h1n1? *ohhh tidakkkk*

.
38 Sweet and Lovely Comments!

.helo kawan-kawan
.time saya fikir-fikir nak tulis title entry
.saya asyik bersin saja

.adehh~
.kenapa macam di serang selsema?
.adakah h1n1?
.ouh tidakkkk!!

.muar masih selamat ye
.kepada siapa-siapa yang rumah
.dekat dengan kawasan h1n1
.marilah pindah ke muar yang aman damai

.di petang yang berbahagia ini
.saya mahu cerita pasal kerja saya

.sorry la kalau segmen mari berblog
.bersama cik intan yang comel
.agak bosan hari ni
*macam la yang lepas-lepas tak bosan*

.sangat letih menjadi translator
.letih perah otak
.lagi letih dari jadi student dulu

.ouh saya sudah rindu mahu
.continue study semula

.ouh rinduuuu~

.saya belum bersedia untuk bekerja
.saya masih muda remaja
.mahu menimba ilmu
.sebanyak mungkin!

.miyahahahaha
.semangat la konon!

.sekarang saya mahu tunjuk gambar
.untuk segmen berblog hari ini
.seperti biasa, sila scroll ke bawah

.ini pc tersayang
.yang setiap hari saya mengadap
.untuk blogging
.surfing red tube
.ym-ing, buat translation
.dan macam-macam lagi

.ini pula translation yang sudah siap
.tinggal mahu submit ke bos saja

.ini si comel

.ini juga si comel
.hee itu saja

.tak tahu mahu tulis apa lagi
.sekian untuk segmen kali ini
.ya adik-adik

.tata~


Monday, July 27, 2009

.silent reader? *hahaha i know you sayang~*

.
28 Sweet and Lovely Comments!

.helo kawan-kawan~

.hari ini saya mahu cakap pasal
.the followers
.the readers
.and also the silent reader

.apa-apa pun, thanks to all
.kerana sudi baca blog saya~

.tapi macam kelakar juga
.ada lah seorang silent reader tu
.hari-hari buka blog saya

.bila saya check siapa yang view blog saya,
.mesti ada muka dia!
.hahahaha~

.terima kasih ye tuan-tuan dan cik-cik puan
.saya tahu siapa anda
.tak perlu la hide and seek~

.mungkin mahu mengikuti
.perkembangan saya

.lalalala~
.saya sangat bahagia
.sekian terima kasih :)

.tapi pada saya, buat apa follow blog orang
.tapi tak baca, tak datang melawat

.followers sampai juta-juta pun tak guna
.haish~

.kadang-kadang tak faham apa motif
.mereka berblog

.tapi tak apa lah
.mungkin memang hobi mereka
.follow-follow~

.tapi ada juga yang tak ada blog, atau ada blog
.tapi tak follow blog orang lain

.just suka-suka mahu baca
.tuh kira oke lah

.mahu cari info baru barangkali

.tapi seronok juga blogwalking
.ataupun bloghopping
.boleh dapat ramai kawan baru

.tapi saya paling tak suka bila orang tu
.masuk blog saya, kemudian suruh saya
.follow mereka semula

.alasan?
.sebab beliau dah follow saya,
.so saya kena lah follow beliau!

.haish~
.mana boleh macam tu
.terpulang kepada individu masing-masing
.mahu follow atau tidak
.bukan paksaan
.kena lah rela hati

.berblog bukan sekadar mahu
.mendapat ramai followers

.saya bukan macam tu!
.pada saya, berblog hanya untuk berkongsi
.pengalaman,
.pelajaran
.dan apa-apa juga yang berguna

.tapi lain orang lain cara
.rambut sama hitam
.hati lain-lain
.tapi rambut saya
.tak berapa hitam sekarang ni
.hehehehe~

.oke, sehingga bertemu di lain episod
.saya mahu continue kerja

.daa duu~

Sunday, July 26, 2009

.saya suda pulang! *heeee :)*

.
16 Sweet and Lovely Comments!

.helo kawan-kawan~
.kita bertemu lagi dalam segmen
.mari berblog bersama
.cik intan yang comel ;)


.hari ini mahu cerita
.saya pergi berjalan-jalan
.bersama besties saya

.besties saya ada 9 orang
.lelaki 4 orang
.perempuan 6 orang
.tapi tadi cuma 2 orang lelaki
.dan seorang perempuan saja join
.nabila, pijal dan syuk
.kami besties sejak sekolah rendah lagi
.jadi memang kami rapat :)

.sekarang pula
.segmen mari berkenalan

.dengan besties saya~

.nabila bakal juru x-ray
.sekarang tengah tunggu posting
.telah berpunya
.bf = bakal juru x-ray juga

.pijal bakal guru physic
.beliau pun tengah tunggu posting
.sudah berpunya
.gf = pegawai bank

.syuk seorang askar
.beliau sudah bekerja
.di kem sungai udang melaka

.sudah berpunya
.gf = bakal nurse

.oke~
.itu baru intro saja ya
.heee~

.sila tarik nafas panjang-panjang
.untuk meneruskan pembacaan
.takut pengsan di tengah jalan
.kuikuikui~

.sebenarnya nabila mahu pow syuk
.beliau kan sudah lama bekerja
.memandangkan beliau sudah dapat gaji,
.kami secara kejam pow beliau
.untuk bawa kami berjalan-jalan
.dengan menaiki kereta savvy beliau
.yang kalau beliau bawa,
.kura-kura pun boleh potong
.bukan setakat kura-kura, penyu pun boleh
.huh! bapak lembab!

.kami berjanji mahu keluar pukul 11 pagi
.tapi memandangkan syuk adalah anak mithali,
.beliau temankan ibu beliau
.atas sebab-sebab peribadi


.then beliau pick up saya di rumah
.dalam pukul 12.30
.sejam setengah tunggu beliau sampai
.make up pun sudah cair
.sob sob sob :(

.lepas pick up saya, pick up nabila n pijal
.lepas itu terus gerak ke batu pahat
.destinasi utama, square one

.kat bawah ni ada gambar perasan comel
.sementara tunggu syuk
yang gemuk itu sampai

.gambar ini pula time dalam
.kereta kura-kura +penyu syuk


.niat mahu tengok wayang
.tapi cerita semua macam tak best
.syuk ajak tengok cerita hantu
.haruslah saya takut!
.kalau ada hairi, lain la~
.boleh peluk-peluk
.lalalalalala~

.then kami pergi karaoke
.nyanyi-nyanyi sampai lebam
.penat ouh!

.saya nyanyi dua lagu sahaja
.malas mahu tunjuk hebat
.kang semua orang minta signature!
.hahaha~

.cinta dari amy mastura
.bertakhta di hati dari farahdhiya

.lepas nyanyi-nyanyi,
.mereka mahu main game
.syuk + pijal main game tembak-tembak
.nabila ajak saya main game daytona
.saya tak mahu!

.saya kan perempuan yang comel
.tak main game-game ganas seperti itu
.hahaha~

.sebenarnya saya takut kalau kalah!
.membazir duit sahaja
.walaupun tadi 100% syuk yang belanja~
.hahahaha

.last-last nabila main daytona dengan syuk
.saya dan pijal tengok-tengok saja



.lepas penat, perut sudah lapar

.syuk ajak ke kfc
.yay! masa yang ku tungu-tunggu

.perut saya kecil saja
.jadi hanya makan seketul ayam
.tapi saya makan cheezy wedges dan
.cheezy chikaroni dengan banyaknya!
.yummy! sangat lazat oke!

.sebelah meja kami,
.ada seorang kakak
.dan baby boy beliau
.nama baby tu afif
.sangat comel~
.haruslah saya snap pic si comel itu!
.sila lihat gambar di bawah~


.lepas perut jadi krem,

.pusing-pusing satu square one
.pijal mahu beli sandal
.tapi tak jumpa

.then syuk ajak pergi summit parade pula
.dekat summit pun, sandal tu tak ada
.jadi hanya jalan-jalan

.syuk beli spec
.nabila beli barang-barang peribadi
.saya tak beli apa-apa
.hanya cuci mata
.gaji belum dapat :(
.pijal pun tak beli apa-apa

.then lepas penat,
.kami decide mahu pulang
.sebab hari sudah petang

.time otw mahu pulang,
.kakak syuk suruh beli ink printer
.malas mahu patah balik ke batu pahat
.kami terus ke bandar muar
.cari-cari ink tersebut tapi tiada stok
.jadi kami pulang dengan tangan kosong

.time otw balik rumah
.saya gedik-gedik mahu pinjam spec syuk
.hee lihatlah kegedikan saya~
.gedik tapi comel bukan?
.huhuhu~



.heeee~

.tapi saya happy
.sebab dapat luangkan masa dengan besties

.sebab macam-macam kami borak
.seronok dengar cerita mereka
.planning mahu bertunang
.mahu berkahwin

.mahu sambung belajar
.macam-macam lagi lah!

.ouh sangat-sangat rindu kenangan
.ketika di sekolah menengah
.kalau lah masa boleh di putar semula~

.tapi walaupun saya bergembira bersama besties
.saya tak pernah lupa
.pada sang pencinta
:)


.saya tetap sms, mms
.dan video call sama beliau

.sabar ya sayang
.nanti kita dating-dating pula ya~
.saya pun rindu anda!



.oke~
.tamat sudah segmen berblog
.bersama cik intan yang comel
.sehingga bertemu di lain episod
.daaaa~


Saturday, July 25, 2009

.i'm ok :) *betul, saya tak tipu!*

.
22 Sweet and Lovely Comments!

.hai kawan-kawan
.kita bertemu kembali dalam
.segmen mari merapu di dalam blog~

.sebelum saya mahu terus merapu
.saya mahu cakap yang

.saya baru lepas makan cheezy chickaroni


.saya memang sangat-sangat suka

.makan apa-apa yang ber"cheese"

.sangar-sangat yummy oke!

.saya makan seorang sahaja
.tanpa bantuan orang lain untuk habiskan

.magik kan?
.hehehe~

.kat bawah ni ada beberapa gambar
.makanan yang amat sedap ini


MyEm0.Com

.hmm oke sekarang pula~
.saya nak buat kesimpulan
.dari entri-entri lepas
.heee buat apa nak sedih-sedih kan?
.bukan ada orang ambil tahu pun

MyEm0.Com

.kalau tahu pun, buat-buat tak tahu
.so saya pun buat tak tahu juga lah
.kan kan?
.hikhik~

MyEm0.Com

.tak apa laa
.saya dah biasa macam ni
.esok-esok ok laa
.memang ambil masa sedikit untuk ok
.tp i'll be ok soon

.sila abaikan entri-entri jiwa kacau
.yang lepas-lepas tu ek

MyEm0.Com

.saya dah ok dah
.betul!
.saya tak tipu
.hehehe~

.saya ok
.saya ok
.saya ok
.saya ok
.saya ok
.saya ok
.saya ok
.saya ok
.saya ok

.see?
.saya ok kan?
.heeee~

MyEm0.Com

.ok, mahu tidur awal
.esok mahu pergi meronggeng dengan
.kawan-kawan tersayang

.hmm~
.kadang-kadang kawan lebih memahami kan?
.bersyukur sangat-sangat sebab ada
.kawan-kawan macam mereka

MyEm0.Com

.eh kejap-kejap
.mahu tanya lah~

.kalau kelar tangan pakai pisau,
.boleh mati tak ek?


MyEm0.Com

lalalalalala~
.saya tanya saja
.jangan lah marah
.sekian~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13