Wednesday, October 21, 2009

.tutorial #18 - gambar pada tajuk post

.

.salam all~

.tutorial ni i tak ingat siapa yang request
.dan i dah buat benda ni lameeeeeee sangat
.tu pun my cousin, cik natty yang ajar
.so, i share pada korang semua ye!
.tapi kalau tak jadik, bagitahu tau! :)

.korang boleh letak macam-macam gambar tapi makesure comel je lah .tak boleh letak besar-besar sebab nanti makan ruang .lebih kurang macam gambar kartun rambut-pink dekat sebelah tajuk post entry i tu .hehehe~

1) .buka Dashboard-Layout-Edit HTML
2) .then cari code ni .post h3 { .guna CTRL+F untuk memudahkan pencarian anda
3) .then tambahkan code ni di bawah code tadi tuh

background:url('LINK GAMBAR') no-repeat left bottom;

4) .then letakkan link gambar korang dalam ruangan yang i dah sediakan dekat atas tuh
5) .then korang compare code i dekat pic bawah ni dengan code korang .make sure sama macam code i ek .click this picture to enlarge


6) .then Save Template. Done! :)

UPDATE:
.try compare code korang dengan code i dekat bawah ni ni .kena edit sikit bahagian padding tuu .baru lah image korang sebaris dengan tajuk ;) .i lupa nak update tutorial ni .sorry~~

background:url(URL IMAGE) no-repeat;
margin:10px;

padding-left:40px;

padding-top:10px;

font-size:140%;

font-weight:normal;

line-height:1.4em;

color:$titlecolor;


.so, selamat mencuba ^^

*dekat SINI pun ada ajar jugak, tapi cara lain sikit*

33 comments

cHeRyNa PiReS said...

good...good...boleh mencantikkan blog!:)

kadang2 alter sket je rupa blog pon berubah...

cik intan (◡‿◡✿) said...

~kak sha

.hee betul tuh kak :)

leadleedeea said...

thanx sweet..hehehee~!!

cik intan (◡‿◡✿) said...

~leadleedeea

.welkem! ^^

sharamli said...

nnt nk try jgk...yg besarkan gamb0 ari tu p0n xtry2 balik p0n lgik..kui3..
tq kamo00

Yaya Abu Bakar said...

intan~~
camaner u bley sehebat ini?otak u ni made of computer nyer components ek?
lalala~~

Zayani said...

urm..urm..
knapa ble bt die jd trtindih?? means die ada kt bwh tjuk tu??

cik intan (◡‿◡✿) said...

~sharamli

.welkem ^^

cik intan (◡‿◡✿) said...

~yaya

.sis, mne de ;p
.i rajin xplore lah
.since i jobless hehe

cik intan (◡‿◡✿) said...

~zayani

.mksure ur pic tuh kecik
.dah compare dgn code u dgn screenshot yg i buat tu?

siti salwa nabila said...

sis:
i x jmpe la code "post h3}" tue..
huhu..

cik intan (◡‿◡✿) said...

~salwa

.uit, x jumpe ke?
.ty cari dgn CTRL+F
.mesti jumpe punye! ^^

MIZZ NANIE ;) said...

hye kak intan..
sy nyer xjd lar..
da puas buat tp still xjd;(

~JuLiE~ said...

comel2...tp naper dia xleh selari ngan tajuk erk...intan ape yg kene tukar erk....padding ade 1 je..nak kene wat padding left ngan padding top tu ker???

fiq.k.b.e.6.2.0.7 said...

cik intan, saya buat pn xjd gak.. cmne ek?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@MIZZ NANIE ;)

.skng da jd kan?;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@~JuLiE~

.klu x de, kene tmbah
.tgk yg i update kt last skali tuu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@fiq.k.b.e.6.2.0.7

.tgk yg i update tuu
.try slow3
.klu x leh gak, nt i buatkan

doraemon lurve said...

kal0 nk ltk gmbar dkt tabs camne?? intan ley tlg ajar x??

* aiesh * said...

asal tak jumpe post h3} tu ..???????

nynarara said...

intan, xde la.. i dah update blog i . dye jadi mcm laen . so i crk2 post h3 xde...
"post" ade byk la... help me will you?

intanurulfateha said...

alalala ntah lah u
da tkan expand lum?

realstudentlife said...

salam kak intan .
saye buat ta jadi la ? huhu mcam mane eak ?tension huhu .boley buatkan ? =)

realstudentlife said...

salam kak intan .
nape saye buat ta jadi laa ?huhu
tension sayee .boley tlg buatkan =)

shay said...

wak kita dah buat tutorial ni, tapi kenapa gambar dan tulisan tajuk bertindih...?

Tieyaa said...

kak intan . knpe ta jmpe code to ?

hana honey said...

akk,,npe x mnjadi ? ngee ~
tolong sye

eera said...

salam.
npe sy tak jpe.post h3...?

izzati (ratu chipsmore) said...

AKAK , KNAPE SY BUAT XJADI .. SEDIH2 .

NoRMa aZurA iSMaiL said...

xdapat nk buat..search .post h3 { pun xder result :(

MieSz RiEyNa said...

KAKAK..sy x dapat buad... cmner neyh... x jmpe pOwn~~

Pieqa Lurverer mito said...

Akak,, nape tak leh buat yer... :((
tak de jumpa pown kod toe.

deana dino said...

kak intan .. kenapa bila click ctrl+F tak jumpa pon code tu ? geram benar lah

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13