Monday, September 7, 2009

.tutorial #9 - nuffnang

.

.salam all~

.err mahu buat tutorial nuffnang pulak~
.heee~

.sedikit intro tentang nuffnang

.Nuffnang ni adalah iklan berbayar yang korang boleh letak dalam blog korang .kita akan dapat earnings duit dari iklan ni based on Cost Per Unique Visitor dan Cost-Per-Click .saya start letak nuffnang ni march lepas dan alhamdulillah, dapat earning rm75.55 .klik SINI untuk baca entry tentang duit nuffnang saya~

Nuffnang Registration

1) .mula-mula, korang kena register kat Nuffnang dulu
2) .then isi segala bagai details korang macam address rumah tu semua .make sure semuanya isi betul-betul ye adik-adik sebab ini bukan cobaaaan~ .hiksss!
3) .klik Blog Manager macam kat gambar bawah ni .yang macam saya dah bulatkan tu

.click to enlarge.

4) .then kena add la blog korang tu .kalau korang ada 800 blog pun, sila letak semuanya kalau nak cepat kaya! .huhu~

.click to enlarge.

5) .lepas settle add blog, nanti korang kena buat satu survey .alaa senang saja .tutup mata pun tak boleh~ .huhuhu

Cara-cara Memasukkan Code Dalam Blog

1) .klik Add Ad macam kat gambar di bawah ni

.click to enlarge.

2) .then, korang buka Dashboard-Layout-Edit HTML .then sila tick "Expand Widget Templates"
3).untuk letak code yang pertama di atas header blog korang, sila copy code "To put on header" .then paste dekat bawah code di bawah ni .untuk cari code kat bawah ni, korang leh tekan CTRL+F

<body>
<div id='outer-wrapper'><div id='wrap2'>

<!-- skip links for text browsers -->
<span id='skiplinks' style='display:none;'>
<a href='#main'>skip to main </a> |
<a href='#sidebar'>skip to sidebar </a>
</span>

.click to enlarge.
.kotak hitam code yang perlu cari.
.kotak merah code nuffnang.

4) .then Save Template .cuba preview, ada tak code tu kat atas header korang? .heee~

5) .untuk letak code di side bar, just letak macam nak add gadget tu .buka Dashboard-Layout-Page Elements, then "Add a Gadjet" .dan pilih gadjet "HTML/Javascript" .lepas tu terus copy code "To put on sidebar" dan paste dalam gadjet yang korang ambil tadi dan save! .soooo easy! .then try preview blog korang, jadi tak? (:

6) .korang buka balik Dashboard-Layout-Edit HTML .then korang search code kat bawah ni .macam biasa lah, kalau nak cari code, tekan CTRL+F

<b:include data='post' name='post'/>
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>

7) .then copy code "To put between contents" dekat bawah code yang korang cari kat step 6 tadi .then klik Save Template .done! (:

.click to enlarge.
.kotak hitam code yang perlu cari.
.kotak merah code nuffnang.

.nak bagitahu tips nuffnang naik cepat ^^ .korang kena dapatkan status Gliteratti dulu .and korang jangan letak iklan-iklan lain dalam blog korang macam Advertlets .kalau Google Adsense tak apa .kalau korang letak gak Advertlets tu, nanti korang takkan dapat earnings duit banyak dari Nuffnang .so good luck! .heeee~


128 comments

cik eykameow :) said...

sis penin sket. leh buat kn eyka? eyka start reg bln 7 aritu..coz nk msukkan iklan ttg make up yg eyka jual nie. tp xtwu ppe trus fed up n x on2 dah. fuhh.. klu sis rse nk tlg gtwu la eyka ey..klu sis x ckp ppe tu..eyka phm2 sndiri lah sis..n its ok :) eyka x push sis pown....

ZARA 札拉 said...

aku memang tak banyak dapat duit~

sebab ku letak Adverlets gak~

noor afzan said...

click2 kat nuffnang die lagi..
bagi byk sikit earning..

miSs siv said...

okay nak buat!
=P

pic akak kawin ke kat atas tuh?
cute!
mcm kamu~
=)

wunny said...

akk..wjib ke letak kt smua tmpt? heee. kalo hye ltak kt side bar je xleh ye?

~♥ cik intan® said...

~eyka syg

.hikss
.gedikss tau my lil sis neh
.nti sis buatkan lah ek
.dun worry ^^

~♥ cik intan® said...

~zara

.hee x pe
.advertlets pun bg duet gak kan?

~♥ cik intan® said...

~afzan

.tenks kak
.klik nuffnang akak balik (:

~♥ cik intan® said...

~miss siv

.hee oke!
.buat tau

.pic tu tym akak tunang tahun lepas
.dr kiri kite, kakak, mama n chacha (:

~♥ cik intan® said...

~wunny

.boleh, tp nti iklan cume kuar kt sidebar je laa
.nti x dpt earning byk duet sbb iklan x byk huhu

MiJa said...

cikgu intan,
saya budak (kakak) baru belajar.
cemana nak buat animated label cloud mcm cikgu yer?
terima kasih cikgu.

~♥ cik intan® said...

~kak mija

.hee oke kak~ :)

iza iziana hasan said...

hehheheh.....sis sndiri dah lupa mcmne sis leh wat nuffnang ni..
intan leh ingat ek...hehheheh

~♥ cik intan® said...

~iza iziana

.heee ingt sket2 je sis

wunny said...

ooo..kire kne tepek byk2 la ye? kui3..wani tepek secoet je~
pastu die awl2 cm mggu prtama xde dpt income pape lg la ye?

~♥ cik intan® said...

~wunny

.a'ah cik barney
.kene letak byk2
.kene org klik iklan tu dan kene rmai msuk blog kite
.sbb die earning duit based on cost per unique visitor and cost-per-click

vidadarisakura said...

bagus la ticer ni.selama ni kak malu bertanya macamaana mau buat nufnang.haha

~♥ cik intan® said...

~kak vivi

.hahaha kakak pemalu?
.kite tak prcaye! ;p

♥iqah♥ said...

sis intan.
tlOng la kte.
dr mlm td survey nuffnang tuh tp tak jd2 nk wt.
haha.
dh wt survey then g blOg manager lps tuh dia kuar survey blk.
cmne ye ???
haih.
=((~

~♥ cik intan® said...

~iqah

.err dah add blog kt blog manager kn?
.then pegi plak kt add ad kt sblh blog manager tu utk copy code nuffnang

♥iqah♥ said...

sis.
kte dh g blOg manager tp kuar survey.
dh wt survey tp takde kuar apa2 lg pn.
=((~

~♥ cik intan® said...

~iqah

.meh la sis uatkan :)
.namo sedey2 ek

cik eykameow :) said...

uwaaa! PENGUMUMAN!! Sis intan nie teacher terbaek ok,baek sgt sgt !! tye la dye ppe. dye pasti memberi anda semua ilmu2 yg berguna (tp setakat yg dye twu je k :P) and ATTENTIONN! jgn wat dye kate nk delete blog acc dye lg k..saya (eykameow) susah aty :(

p/s: sisss , trime kasih sgt sgt ! terharu sgttt dpt tgk ads nuffnang kt blog sndiri skrg :) thx a lot !!

~♥ cik intan® said...

~eyka syg

.hikss siap buat announcement
.malu la sis
.sis x kisah, tlg mne yg mmpu je ;)

Neynie said...

akak,,
nini tak jumpe pown la tempat na letak kat "to put betwn contents" uh.
ta dpt cr..
=(

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~neynie

.uit, cube cri betul3
.ade
.gune CTRL F

✿ Cik Cimi said...

adeh.
penin + senget bl test wt menda nih.
pas2 da wt yg sume2 nih kne wt pe ag.

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~cimi

.da buat heh?
.rajin2 lah klik iklan org laen n tinggal jejak kt chatbox
.if doang klik iklan kamu balik, nti dpt lah earning
.tp slow lah dpt
.sabar ehh ;)

chacha said...

sis~
chacha da try cr kod utk ltk ads between content tuh... tp xde pown... huhu~ letih da cari... tp xpat...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~chacha

.u kene tick "Expand Widget Templates"
.baru leh cari
.cari guna CTRL+F
.try dlu eh
.klu x dpt, btau k

chacha said...

sis~
suda try...
tapiiiiiii
xpattt jugak...
nape ekh??

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~chacha

.err x leh ke?
.nk sis buatkan?
.bg id n paswed blog dan id paswed nuffnang kt emel sis

intanurulfateha@gmail.com

dak eina said...

sis.. nape still xjd eh.?
tl0g dak eina~~ :(

byk kali try.

chenurulhusna said...

kak intan~~~

Tq:)

cik nuffnang da bermaustatin kat blog sy da;)

toceeee kak~!;)

td br siap packing2 cik nuff nie:)
da kak~!

fARahAnNa biNTi rAhmaN said...

kalu guna emel laen xleh ker dik???akak dah wat tpi xtahu camner

nomorelonely said...

camne nk dptkan status Gliteratti???

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~dakiena

.mesti ade silap kt mne2 tuh

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~farah

.better gune emel yg same
.x timbul masalah nti

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~nomore

.at least unique visitor must be 100 and above

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~husna

.welkem! ^^

hanaa (; said...

sys, saya punya jadi tapi macam bermasalah jer . bole ajarkan tak ?

♥TanpaNama♥ said...

intan akk ada soalan. iklan intan yg kena bayar yg bhgn atas tu, adakah termasuk dlm ads selain nuffnang??? kire jadi kurang lah byrn dr nuffnang sbb ada ads lain. ye ke?

eLeMeNt 0f L!fE said...

intan..napa sy nak try paste code kat sidebar tu x bole ye...and lagi satu untuk paste code dlm entry tu kan...saya search code yg u bg tau tu tp x da la dlm file saya..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~hana

.boleh, nti emel sis ok :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~tanpa nama

.eh x lah kak
.yg iklan tu xpe
.yg deduct byrn tu bile akak letak adv laen mcm advertlets atau innity

.klu adv buat sndiri mcm kite tu xpe =)
.yg pnting akak kene dptkan status gliteratti
.da dpt lum?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~element

.da tekan expand widget templates lum?

~eVerYtHiNG~ said...

intan..
sy jgk ade prob nk letak iklan nuff
bila sy letak ade error..
kat sidebar je yg bleh letak..

yg lain sume kuar error..
mcm kat bwh nie..

Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly.


tq

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~everything

.eh maybe mse add blog dkt acc nuffnng, salah masuk link kot

malisa said...

intan,help me...nak buat mcm intan nyer blog gak..cantik2 background nyer..ader side bar..pas tu nak buat 3 column..plz...

Prince said...

salam...
nape sy wat tak jd...
kua nuffang tu kt blog tp iklannyer takde pn...
tak phm3x la...
salah pe ek?

lagi satu mcm mane ek nk buang iklan amazon.com yg sy dh buat kt blog sy?
amazon efek tak kt nuffang?

ni blog sy...
http://izznchaa.blogspot.com/

pastu satu lg nape iklan kt atas sekali blog sy tak kua pn mcm awak punyer?
just kua nuffang kecik je...

apa salah sy tu?

nurul said...

tolong buat utk Nurul boleh??? dah byk kali nurul cuba utk masukkan Nuffnang ni tp x menjadi

tail me :D said...

same prob goes to me.. kalo kte punye email yg bg kat nuff ngan email blog xsame mmg xle gne eh

ana cadzburry said...

salam..sis intan..

ana punyer..ana da wat..shumer ok..tapi yang dekat side bar tuh xboleh letak..caner erk??sis intan bleyh tlgkan x??pliz3.. :(

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@malisa

.3 column punye tuto i dah buat
.ikut je step by step k
.gudlak ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Prince

.klu amazon xpe
.nuffnang nye iklan bkn kuar setiap mase
.kdng3 mmg x kuar pun
.yg pnting ade lmbg nuffnang tuu ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@nurul

.bole ke
.tp tunggu weeken leh x nurul
.skng bz sket byk asgmnent
.nt nurul bg emel n paswed dkt emel i k
.bg skali emel n paswed utk nuffnang u
intanurulfateha@gmail.com

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@tail me :D

.klu x silap i, kene same lahh dear
.senang sikit nk buat ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@ana cadzburry

.lahh itu yg plng snang ana

.mule3 bukak layout-page element-add gadjet-javascript/html then paste code n save
.tu jerr ;)

AiZ said...

disebabkan sis... aiz dah join nuff ^__^ rasa bangga ni.. ^__^ haha

intanurulfateha ❤ said...

@AiZ

.bgus lahh ^^

NoRHiDaYaH AzMan said...

intan,,
akak dah wat sampai step 4, then dah wat step 5 tp x jd la cmne ek???
huhuhuhu...

intanurulfateha ❤ said...

@NoRHiDaYaH AzMan

.kak, step 5 plng senang kak
.tu mcm nk letak gadjet jerr

NoRHiDaYaH AzMan said...

dah boleh...
thank u intan...:)

intanurulfateha ❤ said...

@NoRHiDaYaH AzMan

.heee welkem kak!

ツ huda + nothing ツ said...

akak , kan bila dah paste code dekat header tuhh kan .
kenapa ada kotak kosong pulak dekat atas header ?
huk , pening lahh kak .
lepas tuh header nye ke bawah pulokk . huhu
cemane eak ?

ツ huda + nothing ツ said...

ehh ehh akak sygg ,
HAHA dah boleh .
tadi ape tah yg salah T__T

okay2 kak , macehh tau ^^
jadik jugekk .
heee huda klik akak punya nuffy :))

intanurulfateha ❤ said...

@ツ huda nothing ツ

.eh ye ke

intanurulfateha ❤ said...

@ツ huda nothing ツ

.bagus3
.mekasih yerr ^^

Qistina said...

salam Intan..

thanks ajar pasal nuff ni...

tp kan kenapa eik ...asal jer antar post mesti double message...poning...nk tukar x reti tang mana nk ubah plak...i need your help...tulun...

teha said...

intan..kenapa ye status sy kt nuffnang x jd glitteri..rasanye xde dh iklan lain..hr tu ok je glitteri..tlg cek my blog blh x?kot2 ada yg teha x perasan..kalo iklan cursor tu xpe kn?sbb teha wat cursor mcm yg intan ajar tu kt free cursor..plzz rep at my blog or my email aku_teha88@yahoo.com..tq!!

Isyraq said...

ermmm... salam.... cik time kasih kerana post kan psal bende nihh....sya baru belajar... time kasih bnyak2... ada masa dtg la Terengganu....

irwan norasyraf said...

salam... kita leh control x iklan ape nnti yg akn kuar?? xnaklah tiba2 kuar iklan pasal ubat kuat ke, bende2 yg ntah ape2 nanti...

Ija Gegirl said...

thanx intan lau x sy pon x tau cmne nak wat nuffnang ni..

ketika coklat bercerita said...

salam sys , saya tak reti lh nk bubuh iklan nuffnang nei.. bule wtkn tak??

bieGENDUD said...

kaka , boleh tlg ltak kan nuffnang dkt page tak ?

norhatizah mohamed said...

kak. ta dapat laa :'(

shaa nadhrah said...

HEI SIS.
nak tanya. yang code semua tu, kena letak semua ke? I mean, kalau letak kat side bar, yg BETWEEN CONTENTS tu kena jugak? ke latak satu pon boleh? Please reply. I need ur help :) Thanks a lot sis :D

intanurulfateha said...

@shaa nadhrah

kalau ltk kt satu tmpt je, satu iklan je lah kuar.. so, duet yg dpt pun, cume dr satu iklan tu je..
kalau ltk kt 3 - 3 tmpt, 3 tpt dpt duet

yg btween content tu, kalau x tau ltk, letak je dlm gadjet
then drag-kan kt atas post entry

shaa nadhrah said...

THANKS A LOT SIS :D
errr, but i have satu lg soalan. hee, sorry banyak tanye :O

erm, duit yg masuk tukan, bila org masuk blog kita, or bile org tekan ads tu?

THANKS SIS. tyvm :) <3

intanurulfateha said...

@shaa nadhrah

bile org tekan
:')

ezzamalik said...

cikgu,,tlg ezza,,
knp ezza nk login jer mest login error even ezza dah letak email n password yang betol,,x faham lagi,,tq(:

nurul hidayah said...

salam ,
nak tanye .. nak buat nuffnang bih kene ada acc bank ehh ?

.:: wawaA ::. said...

salam..fa da ltak da..tp nape x keluar sbarang iklan pon??

momoyyanyzz said...

akak , kena byar sbrg bill ta sbelum n slepas join ?

nina said...

Kene buat apa-2 bayaran tak utuk nuffnang ni ? kalau ada , apa yg kene byr ? n berapa kene byr bnda tu ?

nina said...

BTW , tolong reply dekat chatbox blog saya (rawkking.blogspot.com) tau ? Sya ni pelupa . heee (:

miss helena said...

Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly.

intan.. huhuhu
say dah try banyk kali untuk ltak iklan nuff ni. tapi still xmau. huhuhu.
sedh lol.
kalu kuar mcm yang atas tu say nk buat mcmane. hehe =(

cikAida said...

huh!!
penat laa..
xjmpe pown cr code body tuh..
kt mne??
em..
acc nuff mmg da ade..
cume ta taw ltk mane..
help me plizz...

رﯾﺤﺎﻧﻪ ﻣﺤﻤﺪ دﻳﻦ said...

akak!saya tak paham la cre2 nak ltk ads tu.boleh tak akk trang cne nak cri code yg kne taip CTRL+F tu.thanks.btw.nice blog

Muhd Hafiz Bin A. Rasid said...

Nape x leh pon,,pening2,,

aku techik said...

thank u this tutorial..sgt mmbantu

Anonymous said...

akak , email n password yg dkt hlmn utama tu , guna email apa ? email blogger ke apa ?

nurin_azmi said...

akak, boleh tak tolong buatkan ?

Ekinn Zhareef said...

salam. sy dh try nk ltk kat header, but x jmpa code yg intan ckp tue. cmner ek?

BilaGadisBercerita said...

kak.. saya da status gliteratti..tp masih rm0.00.. ada cara x? jom la follow my blog :)

qin zyie said...

sis..ta jumpe pown code yg nk ltak dkat header punye..cam mne mau bwat eyh??akak tlong bleh x??

fara-lala said...

sys..lau bwh 18 bole join ke nuffnang nie..?
^^

NanaCinvent said...

salam ,kak boleh buatkan tak .untuk ltk dkt header tuh ,saya buat tk jdi .
boleh tk ?

~syazwanie~ said...

salam akak..
sye bru ag kt nufnang nie..

sye ase cm de prob je ngn nufnang kt blog sye.. http://tuyukputih.blogspot.com/

bleh akak bgi tnjuk ajar??

tq akak..

niney adney said...

akak...cmne nk gune nuffnag ni..hehe men try je buat..tak paham pape pun snanyer..ajakan;))

* http://nineysteps.blogspot.com/

nor alyna rahimi said...

akk mcm mane kalau tak jumpe code no3 akk tuh ?
saye tak jumpa la ..
please help

SiS' 09 said...

budak kecik nama cik intan....eheheh...de bc x blog akak..sal prob blog tu...tang manager tu yg akak xpaham...intan mean blog kwn2 atau blog kite jek...uwaaaaaaaa....mau duit gak..eheheh

SiS' 09 said...

budak kecik nama cik intan....eheheh...de bc x blog akak..sal prob blog tu...tang manager tu yg akak xpaham...intan mean blog kwn2 atau blog kite jek...uwaaaaaaaa....mau duit gak..eheheh

ubksmkkjgutama said...

Hi Intan, akak nak tanya ni tahun lepas akak dah buat dan ada lambang nuffnang tu, tapi bila tukar background baru fdah takde..kena buat semula ke..

Rin_Aff said...

Assalamualaikum Intan...
Akak tak jumpe pun code item no 3 tu..cmner...?

Prince said...

SALAM intan...
sy nk copy tutorial awk ni letak kt blog sy tuk memudahkan kwn2 sy blajar... biasa la org baru blaja suh cr blog awk pn tak jumpe so sy tlg copy tuk diorg la..dont worry sy bkn jns lupa tuan tanah cik intan tetap sifu... nama awak n blog awk akan dsebut dlm tu for rujukan...sy akan tulis sy copy dr blog awk...nanti kwn2 sy akan refer kt awk la kalo diorg tak phm ye...
sy mintak izin ni...

nadia said...

salam sis..
saye da tekan2 ctrl+f 2 nk buat step strosnyer p x ley gak...
canne ni??? :'(

Tuan Muda Naim said...

Terima kasih

Annomyous said...

acl x blh letak adverlets gak?? blog i ad nuffnang dan adverlets.. Kak, nk tny gak ad member click iklan nuffnang kt blog i.tp i g nuffnang page tgk, earning i x masih rm0.00. nape mcm nie??

Annomyous said...

x balas??

eyra said...

sis...tolong..da wat da pon..da letak da kat blog..tapi earning still o.oo
ade step yang tertinggal ke ape..ente fening la feninglah huhuhu

misz aisya said...

hye! tengs for the info.

nak tanye, nape ek since kite psg nuffnang kan, duit xpenah nye ada. i mean 0.00 agi lah..padahal trafik even tak kencang pon, ade je visitors..

agak2 nape ek? xkanlah dlm puluh2 yg visit tu, sorang pon tak klik kan..

Nur Zaheera said...

sis intan, saya ni da lama da letak nuffnang kat blog saya tu. tapi stakat ni dapat rm 5.46 je. HAHA ! cemana sis bule dapat rm 75? perhh. gila ni. d:

thanks =)

Aini Ruzaini said...

akak.. iklan nie mmg utk org ats umor 15 ea?

-Dira Bistro- said...

intan y i x leh nk add blog...sbb die mention yg blog i dh ader dlm simpanan dieorg...huhuhuh plz help me....

Hazrieyka said...

yes thanks kak intan...dh berjaya letak :)

kak ude said...

akak nape saya tak jumpe pon kod tu dlm html saya...da tekan control F da..tolong la sayaaaaaaa

kak ude said...

akak nape saya tak jumpe pon kod tu dlm html saya...da tekan control F da..tolong la sayaaaaaaa

♥Putri ilyanie♥ said...

Oh kalau letak iklan lain duit nuffnang susah nak naik ek?? patutla duit Putri lmbt je naik.. huhuuu...

ainaa mas'aud said...

salam..
sis help me plisss...
xjumpa la code utk paste "to put on header" tu..tolong ek..saya bru nk brjinak2 ni..
tq!!

Nor Ain said...

assalam...hyyee kak intan..
nak tye nape sy xleh ltk iklan ni eh??
bile ltk jerk die tulis ni:
Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly ..

Maisarah said...

hi kak,
sara br lg dlm berblog2 ni...
pls assist.. hehehe

Maisarah said...

hi kak,
sy br lg dlm blog2 ni sume..
tolong2

Qalam AsySyarh said...

salam kak...
bagaimana cara nak dapat duit daripada nuffnang? adakah apabila duit kita telah bnyak, pihak nuffnang akan membayar secara tunai daripada hasil nuffnang??

arnissa said...

akak, sy baru blajar wt blog. saya da try wt. jadi pun. hehee...thnks ya. tutorial akak sangat sangaaat2 ber makna buat blogger baru cam saya niew.. time kacih daun keladi..:)

kaka said...

sis..kaka da try p mcm xmenjadi je ni..kaka da lama buat blog tapi bru skrg nak active..nuffnang pun da letak lama tp check2 xpenah pun dapat buffering earning duit lagi la xpenah..boleh tolg buat kan xsis??

intan yusnita said...

assalamualaikum awak. terima kasih atas perkongsian ni. tapi kan saya tak faham lah step 6 dan seterusnya tu. hehe

AdRis Hana said...

ASALAMUALAIKUM INTAN..

Alhamdulillah dr blog Intan la akak mula blaja psl nuffnang..TQVM dear..!!
Baru dpt msk kan satu ads nuffnang kt bhgn atas...

Dalam poses nk try msk kan kt tepi ngn in between..

Intan kena letak 3 tmpt tu baru ok ker..!!????

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13