Tuesday, May 12, 2015

Foundation Paling Best Di Dunia (over-nye tajuk hihi)

.
2 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hai korang. Malam ni kite nak review satu produk best iaitu BB CREAM by SEQY BEAUTY. BB Cream ni water base. Dia sangat ringan, tutup segala noda di muka. Cewah. :-P

** Wajah tidak berminyak
** Sebagai krim essential, menutrisi, menegang dan menghaluskan kulit
** Menutup cela dan menjadikan tona kulit sekata
** Mencegah bintik hitam, noda dan flek di wajah
** Melambatkan penuaan (ini best! haha)
** Sesuai untuk SEMUA jenis kulit
** Melindungi kulit dari sinaran UV dengan SPF 30+ dan menjadikan kulit kekal sihat
** Tekstur ringan dan sesuai untuk orang Asia
** Sebagai bedak asas

Tapi memang serius. Best sangat pakai. Muka tak berminyak. Seriously! Kite pakai krim ni masa adik kite nikah Jumaat lepas. Dah lah cuaca panas, berpeluh peluh tapi muka sikit pun tak berminyak. Ngeeeeeeeeee.

First day pakai BB Cream Seqy Beauty.

Second day pakai. ^_^

Harga? Eh, tak mahal lah. Kalau mahal, kite tak suggest dekat korang. Huuu. Cuma RM55 sahaja. Guna sikit je. Picit sikit, then letak dekat muka, sapu rata. Siap! Sebelum tuh, korang boleh pakai moiturizer dulu. Kalau nak terus pakai krim ni pun boleh. Berbaloi sangat guna krim ni. Dah lah murah, bagus, berkesan, halal dan bestttttttttt. Berbaloi baloiiiiii uolssssss.

BB Cream ni ada 3 code. 1 fair, 2 natural dan 3 brown.. Kite pakai yang No 2, Natural. Botol BB Cream ni kecik je, senang nak bawak pergi mana mana. Sumbat aje dalam handbag. 

Selain dari BB Cream, Seqy Beauty ada jugak produk lain iaitu Mask dan Cleanser. Harga pun berpatutan. Mask RM110 per bottle dan Cleanser RM45 per bottle. Nanti kite review produk ni pulak yer. 

Kalau korang nak beli semua sekali, ada jugak jual dalam bentuk combo set. Lagi jimat! Cuma RM190 dan korang akan dapat tiga-tiga produk ni. Weeee. Lagik best! 

So, kalau nak beli, boleh contact kawan kite, Cik Ja - 0194125826. Nak whatsapp pun boleh. Dia cover area Melaka Tengah. So, pada yang nak COD (Cash on Delivery), boleh deal dengan dia nak jumpa dekat mana. Nak suruh pos pun boleh. 

Ok. Selamat cantik-cantik depan suami, tunang, boipren! Ngeeeeeee. Ok baiiiiiii.


Karnival Ambang Ramadhan Peringkat Negeri Melaka 2015

Salam.

Hai korang. Hari ni kite nak share pasal Karnival Ambang Ramadhan Peringkat Negeri Melaka yang akan diadakan pada 21 sampai 24 Mei 2015 (Khamis - Ahad) tak lama lagi bertempat di Dataran Pusat Islam, Bukit Palah. (Sebelah Masjid Al-Azim) berdekatan Hospital Melaka.


*click to enlarge*

Macam macam program yang akan diadakan masa Karnival tu diadakan. Kepada para peniaga yang berminat nak bukak tapak niaga, boleh lah contact suami kite, Irfan Kamari di 019-7799198. Whatsapp sahaja pun boleh.

Korang boleh niaga macam macam, dari makanan, minuman, produk kecantikkan, barangan bayi, baju baju muslimah, baju JDT ker, nak jual rumah pun boleh. Hihihii. Apape jenis jualan pun boleh. Yang penting halal lah disisi agama islam. Time ni lah korang boleh nak kenalkan produk korang kepada orang ramai. Harga tapak pun berpatutan. 

Oh ye. Jangan konfius. Ini bukan bazar ramadhan. Ini adalah karnival ambang ramadhan. Karnival untuk menyambut kedatangan bulan ramadhan al-mubarak.

*click to enlarge*


*click to enlarge*

Kalau segan nak contact suami kite, boleh contact kite, Intan 012-7186471. Jangan lepaskan peluang. Datang beramai-ramai. Ada persembahan dari artis terkenal. ^__^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada sorang baby girl! ;) Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13