Tuesday, November 11, 2014

Customer yang menjengkelkan.

.
13 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Nak share cerita sikit. Sebenarnya dah lama pendam. Nak cerita ke tak. Hmm..cerita jer lah. Huhuuu. Kite dah lama start bisnes online ni. Mula mula dulu, jual Al-Quran pelangi. Asalnya, cuma beli untuk hantaran kahwin. Tapi tetiba rasa tergerak hati nak jual pulak. :)

Pastu jual barang barang baby. Al-Quran Pelangi pun masih kite jual. Dan kite pun ada jual Tabita Skincare. Dah ramai sangat beli tabita skincare ni dengan kite. Mungkin, kite jual dengan harga yang agak murah dari seller lain.

Murah salah, mahal pun salah. Kalau mahal, sibuk mintak diskaun. Bila jual murah, asyik lah tanya. Ori tak ni? Kenapa murah? Ori tak ni? Blerghhhhhhhhhhh. Tensen ai tau tak nak jawap soalan yang berulang banyak kali. Annoying sungguh. Kadang kadang, soalan soalan customer ni memang mintak maki. Nak jer kite reply whatsapp dia orang, NAK BELI, BELI, TAK NAK SUDAH!!!!!!!!!

Huh. Ai is menyampah. Bukan ai nak layan sms/whatsapp dia seorang jer. Ramai lagik customer lain yang nak beli. Dalam 2 minggu lepas, ada seorang pompuan nak beli Tabita Skincare ni. Asyik repeat soalan jer. Dia cakap, dia takut kena tipu sebab dia pernah kena tipu, so maybe dia berhati hati lah. 

So, kalau jual harga mahal, barang tu original ker? Hihiii. Let say kite jual Set Exclusive Tabita RM 230 termasuk pos. Dia macam tak percaya. Dah tuh, kalau aku jual RM 300, kau nak beli ker? Berganda ganda aku untung. Haha. Kite rasa, harga yang kite letak, berpatutan lah. Tak membebankan customer dan kite pun ada sedikit untung. Tak nak lah ketuk duit customer.

Lagi satu, kalau customer asyik tanya barang original atau tak, kalau lah seller tuh jual barang fake pun, tetap dia akan cakap original. Bodoh lah kan kalau dia nak cakap barang dia jual fake. So, kalau nak yang betul betul original, pergi kedai, beli sendiri. Jangan beli online. DAH AKU RASA GERAM, MENYAMPAH RASA NAK CEKIK PUN ADA. Punya lah marah sampai caps lock. Haha.

Kite dah ada beberapa orang regular customer, yang kalau stok dia habis, mesti dia akan carik kite. Ada seorang stewardess siap repeat order dan beli 2 set tabita skincare terus, sebab dia cakap, dia tak nak terputus bekalan. See? 

Ok. Sekian sahaja cerita customer yang menjengkilkan. Nanti kite cerita lagik. Aleesya baru bangun. Hihiii. Ok baiiiiiii~~~

Tuesday, November 4, 2014

Biskut Chocolate Chip Murah Dan Sedap

.
8 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ini bukan entry berbayar yer. Dan juga bukan iklan. Kite memang dengan rela hati nak update sebab dah tak ada modal nak tulis entry. Kihkih.

Kite ni pesen pantang ada benda sedap jual dekat FB, kemain laju PM orang tuh dan transfer duit lelaju. Sampai husband memang dah boleh agak, siapa punya parcel bila sampai rumah. Kihkih.


Baru kejap ni, kite repeat order beli Biskut Coklat Chip dekat seorang kawan blogger. Dia ni sebenarnya part time baker since belum dapat kerja lepas graduate hari tu. 

Nutella Pods.
Tengah2 tu diisi dengan Nutella.

Memula dulu kite order nutella pods dengan dia. Masa tuh, dia baru start bisnes ni. Biskut yang sampai pun ada yang pecah. Sebab dia tak guna bubble wrap.

Atas - Nutella Pods
Bawah - Choc Nutella Pods

Tapi, still rasa sedap, Muahahhaa. Lepas tuh kite order lagik, choc nutella pods. Pods dia pulak yang rasa coklat. Sebelum ni, pods rasa vanilla. Still, rasa sedap. Huaaaaaaaaaaa....

Lepas tuh kite order pulak choc chip cookies dengan choc nutella pods. See? Asek repeat order jer. Yang ni, first time order choc chip cookies. Baru makan half balang, dah kena pow dengan chacha. (T___T) Yang choc nutella pod pun same. Isk.

Kiri - Choc Chip Cookies
Kanan - Red Velvet Cookies

So, baru kejap ni, kite order choc chip cookies sebalang dan tambahan, red velvet cookies. Yang RV ni first time nak try. Heheee. Kite suka order kukis dengan dia sebab sedap dan murah. Sekarang, dia punya kukis, dia balut dengan bubble wrap dulu. So, kukis yang sampai memang takde pecah pecah.

Tempting. Nyumsss!

Lepas tuh, harga dia pun murah. Berbaloi dengan rasa biskut tu. Kalau mahal dan tak sedap, memang sekali tuh jer lah kite beli. Hihihii.





Kalau korang suka makan sebikut shedap macam kite, boleh lah order dengan dia yer :) Whatsapp - +60136429871 atau tengok kat IG dia @cookiesbyfarah atau PM dia dekat FB, https://www.facebook.com/MisshyInnz  Boleh pos, boleh jugak COD.

Ok baiiiiiii!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada sorang baby girl! ;) Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13