Sunday, January 25, 2015

Happy Birthday My Lil Daughter, Aleesya Eryna binti Mohammad Noor Irfan

.
3 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Macam tak percaya jer si kecik ni dah setahun. Macam baru jer rasa sakit nak bersalinkan dia semalam. Kihkih. Alhamdulillah, selama setahun ni, dia fully breastfeed. Satu pencapaian yang membanggakan. Ambil peluang yang ada sementara kite masih lagi suri rumah. :'D

Collage from 1 day to 1 year-old-baby-girl!!!

Tengok balik muka, ya Allah SWT, rindunyaaaaaaaa. Macam kejap aje dah besar. Sekarang ni, kalau nak cium, dia suka elak elak dengan tepis tepis. Dah macam ulat dah terlentok lentok hihihii.

Alhamdulillah, sihat tubuh badan. Dah start belajar makan since 6 months +. Aleesya bukan lah jenis yang makan banyak, tapi kite tetap bagi. Biar dia rasa sikit sikit. Bila dia makan sikit, kite terpaksa paksa dia minum susu banyak banyak. Takut berat dia kurang. Tapi kadang kadang, dia yang selak baju kite. Nak susu. :'D

Muka tuuuuuu... manja sangat tau.
Teruja dapat naik buai. :'D

Ni pic kat rumah abang ipar kite. Aleesya memang dari kecik, kite tak nak biasakan tidur buai. Masa dia kecik kecik dulu, husband yang dodoikan dia guna tangan aje. Bila dah besar sikit ni, dia suka ngempeng sambil kite nyanyi nyanyi dan selawat. Kejap aje dah tidur. :'D

Masa ni celebrate birthday in advance.

Konon konon, Aleesya jadik Princess Anna.
Faqehah pulak Princess Elsa.

Masa ni bulan 12 tahun lepas, sambut besday awal sekali dengan anak kakak kite, Nur Aini Faqehah dekat Penang masa pergi rumah kakak kite kat sana. Birthday Aleesya 22 January, Faqehah pulak 2 January. Beza 20 hari jer. :'D 

Pastu kelmarin, masa birthday Aleesya yang sebenar, dah cakap dengan husband, nak bawak Aleesya pergi Pizza Hut. Padahal mami dia yang nak makan seafood lasagna. Aleesya makan roti aje. >__< Lepas makan, pergi beli kek pulak. Nak potong kat rumah. Memang takde plan pun nak buat party segala. Lagipun Aleesya macam kecik lagik. Mesti dia buat muka pelik nanti.

Kan dah cakap, buat muka pelik.
Lagi lagi kena pakai topi tu.. hihih.

Sebenarnya, takde specific tema pun untuk birthday Aleesya.

Masa dekat bakeri, cuma ada 3 jenis kek kecik katun. Pororo, Hello Kitty dan Minion. So decide nak ambil kek HK sebab yang lain tuh tak macam gegirl sangat. Harga pun cuma RM24. Hihihii. Saja suka suka, buat syarat aje. :'D

Tuhan jer tau cemana sayangnya Mami & Abah dekat Aleesya Eryna.

Muka teruja nak terkam kek. 
Hihihii.

Happy ^__^

Mami doakan adik sentiasa berada dalam lindungan Allah SWT.

Aleesya - Protected by God.
Eryna - Cantik :')

I love both of you beyond words. <3

Take my hand. 
Take my whole heart too. 
For i can't help, falling in love with you









Semoga Aleesya Eryna binti Mohammad Noor Irfan menjadi
budak yang baik, cerdik, pandai, cantik, solehah...
Dan sentiasa di lindungi Allah SWT.

Selamat panjang umur...
Semoga sentiasa comel, manja dan disayangi semua orang.
Mami sayang adik selama lamanyaaaaaaaaaaaaaa.

Selamat hari jadi sayang.
I love you so much. :')

Wednesday, December 31, 2014

pejam celik, pejam celik, eh? dah nak masuk new year!

.
6 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ya Allah SWT. Dah lama sangat tak update belog. Tetiba esok dah nak masuk tahun baru. How time flies so fast.. :')

Tahun 2014 tahun yang penuhhhh suka dan duka. Dua tak payah cerita, ite cerita suka je ye! ^__^ My sweety pumpkin pie lahir pada 22 January 2014, secara normal dengan berat 2.95kg. Syukur syukur syukur ya Allah atas kurniaan rezeki ni. :')

Fresh from oven. 
Budak cerdik dah bukak mata. :')

Umur 4 hari masa ni. :'D

Ya Allah SWT...
Tak sangka budak kecik itu dah sebesar ini! :'D

Dah pandai selfie!

Dan juga memandu kereta
Hihihii...  :'P

I love u so much sayang.

Celebrate birthday in advance 
dekat Penang dengan cousin, Kakak Qehah.

Mami sayang keluarga kecil kite.

Mami, Abah, Adik selamanya.
:')

Untuk sementara waktu ni, 
kami selesa bertiga hihii.

Semoga tahun 2015 membawa sinar kebahagiaan dan kesenangan untuk kite sekeluarga, keluarga, mertua, sanak saudara dan jugak untuk kawan kawan.

Happy New Year kawan kawan.
Berjumpa lagi di entry tahun depan! :'D

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada sorang baby girl! ;) Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13