Wednesday, August 27, 2014

Berderau darah mami !!!

.
0 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Sejak jadi mak mak ni, tidur dah tak lagi lena, mandi pun tak basah sangat hihi. Ok tipu. Basah memang basah tapi kena mandi lelaju. Phew. 

Macam tadi kite mandikan dia dalam pukul 11 pagi. Memula dia dah bangun awal, tapi lepas minum susu, dia tidur balik. Bila dia tidur, haruslah mami pun sambung tidur jugak hihii.

So, lepas mandikan dia, time nak pakaikan dia baju tu, mata dia kuyu aje. Macam ngantuk lagi sebab before mandi tuh, dia main main dengan kite. So, lepas settle pakai baju, tepuk-tepuk sikit then dia terus tidur. So, masa ni la super mommy berperang! Kelam kabut pergi mandi sebab takut dia bangun pulak.

Masa sebelum mandi tu, otak dok fikir, nak mandi sekarang or tunggu Mama kite balik kerja. Kalau Mama dah balik kerja, dia boleh tengokkan Aleesya. Tapi terus decide nak mandi memandangkan mungkin Aleesya akan tidur lama sebab masa pakai baju pun, mata dia macam tak larat nak bukak.

Masuk jer bilik mandi, terus gosok gigi & cuci muka. Lepas tuh, lari pergi sekodeng Aleesya jap, takut dia bangun, tapi dia tengah tidur lagi. Lega. Lepas tuh, lari masuk bilik mandi balik, sabun sabun badan, tak syampu rambut sebab malam tadi dah syampu. Kalau syampu rambut, mesti ambil masa yang lama.

Settle bilas badan, masuk bilik jer, Aleesya dah dekat tepi katil!!!!!!!!!!!!! Sikit lagi nak jatuh. Kusssss semangat. Berderau darah kiteeeeeee......

Padahal sebelum tuh, punya lah nyenyak dia tidur. Ggggrrr! Masa dia dah dekat tepi katil tuh, dia siap senyum lagik. Haishhh.. Aleesya.. Aleesya...

Baby cot Aleesya dah bawak keluar dari bilik kite sebab dia tak suka tidur dalam tu. Mujur lah kite tak beli, baby cot turun temurun. Hihi. Aleesya ni jenis suka tidur ngempeng dengan Mami.

Nasib baik lah kite mandi laju laju, kalau siap syampu rambut segala, mau anak haku dah jatuh ke lantai. Sejak dia dah pandai merangkak nii, memang pagar bantal dah tak berkesan lagi. Buat lah kubu tinggi mana pun, dia tetap boleh panjat sebab dia tengah kemaruk nak berdiri.

7 bulan 4 hari.

Sebelum ni, kalau Aleesya tidur petang dan kite nak pergi ke dapur atau toilet, kite akan baringkan dia dekat tilam, dekat lantai. I is tak berani nak letak dia atas katil. Kalau jatuh......... T________T Rasa macam nak request dekat husband, nak beli pagar yang letak kat tepi katil tuh. Ntah apa nama.

Masa untuk main!!


Ok. 
Nanti update lagik. :)


Tuesday, August 19, 2014

beli kereta perodua murah disini!

.
0 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hai korang. Hari ni kite nak share satu website best yang menjual kereta perodua dengan harga yang terbaik. Harga terbaik? Mestilah harga yang murah dan berbaloi. Huhiii.


Kite pun beli kereta kebal kite (Myvi SE 1.5) dekat website Www.OnePerodua.Com ni. Doang ni bertempat dekat MidValley. Walaupun kite duduk Muar, tapi doang ni siap buat servis penghantaran ke rumah. Masa kite beli kereta Myvi ni, kite still student, so, dapat zero down payment sebab guna Graduate Scheme. Takde duit pun boleh beli kereta. :-P


Lepas tuh dapat macam macam free gift. Antaranya Smart Tag, Kad Touch N' Go, Baucer Tinted dan banyakkkkkkkkkkk lagik. Sales person dia pun nice orangnya. Cepat dan senang pulak dapat kelulusan bank.





Bulan 9 nanti akan keluar satu model kereta perodua baru yang diberi nama PERODUA AXIA. Cantik design dia. Harga pulak antara RM25k hingga RM45k. 



Harga Perodua Axia. :)

So, kalau korang nak beli kereta dengan cepat dan harga berpatutan, boleh contact ENCIK RIDZWAN dengan nombor yang kite bagi ni. Bagitau je nama kite, nanti leh dapat diskaun, insyaAllah. ;-) Cewah. Tak kira lah nak beli Viva ker, Myvi ker, Alza ker atapun Axia. Jangan nak beli Kancil atau Rusa pulak. Dah takde dah skang ni. (>__<)


Yang bestnya, korang tak payah susah susah nak pick up kereta tuh dekat Mid Valley ker ape ke, nanti doang sendiri hantar kereta depan rumah korang. Jimat masa, tenaga semua. 


Ok korang. 
Selamat membuat keputusan yang bijak. 
Sokonglah barangan buatan Malaysia. :-P


 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Yeay! Dah kawen. ;-)
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

Kesayangan

Kesayangan