Monday, May 23, 2016

Promosi Ramadhan - Jus Permata Idaman Murah & Original

.
0 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ramadhan Sale 🎉🎉🎉'

Beli 2 botol RM 90 sahaja!!!
(Harga asal RM 55 sebotol)
Nak kurus dan bertenaga tak?
Meh beli Jus Permata Idaman. 😍
Untuk tambah tenaga ketika bulan puasa 💪
Untuk kurus dan cantik💃
Untuk breastfeeding mom 🍼👶👩
Untuk TTC (trying to conceive) 👶😘
Kandungan (250 ml) :
Kurma - Madu - Habbatus-Sauda - Delima - Pegaga - AloeVera - Manjakani - Kacip Fatimah - Ginseng - Kolagen - Akar Serapat
Cara makan :
Makan 2 sudu pagi dan 2sudu malam.
Harga RM 55 sahaja.
Postage RM 7.
Beli dua, RM 90 sahaja. 
Postage RM 9.
Meh Pm atau Whatsapp saya
+60127186471 Intan


Untuk baca lebih kebaikkan tentang Jus ini, boleh klik ENTRY INI

Terima kasih :)


Friday, April 8, 2016

Backpacker with Baby - Hari KEDUA di Krabi, Thailand 2016

.
3 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Selamat pagi Krabi! :) Breakfast apa pagi ni? Kite cuma breakfast Megi Ruski. Huehue. Tu je la makanan yang paling cepat sebab hotel kite sebelah 7e aje. Huhuu. Aleesya Eryna pulak makan biskut coklat.

Hari ni kiteorang nak pergi ke Hot Stream Waterfall dan juga Emerald Pool. Jauh perjalanan. Hampir sejam. Agen suruh kami tunggu depan hotel. Nanti ada driver datang pick up. Tunggu pukul 8 pagi waktu Thailand (pukul 9 waktu Malaysia).

Van mewah datang pick up kiteorang.
Tinted gelap, seat leather.

Van penuh dengan Omputih dan Singaporean. Singaporean tuh laki bini. Ramah sangat. Seronok borak dengan dieorang. Friendly sangat, 

Ok, First destination adalah Hot Stream Waterfall. Jeng jeng jeng~~

Hot Stream Waterfall.

Hot stream waterfall ni adalah air terjun air panas. Takde lah panas sangat. Suam suam aje. Tapi syok lah berendam. But still tak boleh challenge air terjun yang sejukkk. Wehueeee.  Tengok Minah Saleh berendam, selamber badak aje. Kiteroang pun rendam kaki kejap kejap sebab dekat situ ada tulis, tak boleh lebih 20 minit berendam, tak silap. 





Jap jap selfie.
Haha.

Dari tempat parking van ke waterfall ni ada lah dalam 500 meter. Penat weh menapak. Haha. Tak ambil pulak gambar tengah berendam. Takde lah berendam sangat, celup celup kaki aje. Sebab takut baju basah. Hihi..

Destinasi kedua adalah Emerald Pool dan Bluepool. Dari Hot Stream Waterfall ke Emerald Pool ada lah dalam 10 minit naik van. Kejap jer. Tapi bapakkkkkkkkkkkkkkk jauhhhh nak menapak dari tempat parking van ke Emerald Pool tuh. *nanges*

Yang pakai cap dekat belakang tu
kiteorang punya tourist guide.

Ada dua jalan nak ke Emerald Pool tuh. Satu 1400 meter, satu lagi 800 meter. Kiteorang ambil jalan yang 800 meter. Yang kononnya lebih dekat. Tapi bapakkkkkkkkkkkkk jauhhhh wehhhhhhhhh.  Dah lah husband dukung Aleesya. Tak bawak pulak SSC dia. Sebab tak expect pun akan jalan sejauh ni. Kejap kejap berhenti. Rasanya dekat setengah jam kiteorang jalan kaki. (T____T) Laki bini merungut. Huahuahua.

Sampai jugak akhirnya.
Senyum je laa.. walaupun kaki lenguhhhhh gileeee.

Gambar ni Singaporean tuh yang volunteer nak ambikkan.
Thank you guyss. :-)

Subhanallah. Cantikkkkkkk sangattt.
Biru, jernihhh. 

Aleesya konon-konon jer ni takut.
Lepas dah lama lama, dia yang tak nak keluar dari pool.

Tengok ni.
Kemain lagi dia swim huhuu

Nasib baik lah Icin ada bawak pelampung.
Boleh kite pinjam. Hahaha.

Emerald Pool ni dalam jugak tau. Lagi lah untuk kite yang ketot ni. Dah lah tak pandai berenang, Bila kaki tak cecah dasar je, dah kelam kabut. (T__T) Nasib baik ada pelampung yang menyelamatkan kuhhh. Koh koh kohhh.  

Ulat bulu dah naik daunnnnnnnnn....
HAHA.

Kasi can lah si bujang ni selfie dengan awek thailand.

Kiteorang mandi dalam setengah jam je sebab takut lambat pulak. Dah lah jalan keluar/masuk jauh. So, kite, husband dan Aleesya gerak awal. Yang lain lain stay mandi sebab dieorang jalan laju. Kiteorang banyak singgah R&R, Haha. Tourist guide tuh bagi kiteorang masa 2 jam dalam tempat ni. Patut lah bagi masa lama, sebab perjalanan jauhhhhhhh, (>___<)

Tapi bila jalan nak balik, cepat pulak sampai ke tempat parking van tuh. Blerghhhhhhhhhh. Korang bayangkan ek, kite tak bawak baju untuk salin. So, mandi jer pakai baju yang tengah pakai tu. Baju yang basah kuyup tuh siap boleh kering semula sebab perjalanan jauh. Haha.

Oh yer. Kite tak pergi ke Blue Pool. Sebab jarak dari Emerald Pool ke Blue Pool lebih kurang macam tempat parking van ke Emerald Pool. Penat lah. Nak dukung anak lagik. Kenapa lah dieorang tak sediakan trem macam dekat zoo tu. Kan senang. (T__T) 

Lagi satu, kalau pergi Blue Pool pon, tak boleh mandi sebab bahaya. Dia macam ada pasir jerlus. Tapi sumpahhh cantik sangattttttt weyyy. Rasa rugi pulak tak pergi. 

Credit to
http://i1.trekearth.com/photos/95706/pool_klein.jpg 

Settle pergi semua tempat, kiteorang pun balik ke sarang (hotel). Letih sangat berjalan. Tapi puas hati lah dapat tengok sendiri alam ciptaan Tuhan. Subhanallah.. Cantik sangat. Kalau korang yang datang bawak anak, better carry guna SSC lah. Penat jalan sebab memang jauh. Dan kalau bawak parent, tempat ni not recommended. Yang muda muda pun semput. Huhiii.

Icin muke kepenatan.
Aleesya cam biasa la. dah penat, tidurrrrrrr.
Macam lah dia yang dukung Immy & Abah.
Huhuuu.

Sampai hotel dalam pukul 3 lebih. Mandi-mandi, rehat terus zzzzzzzzzzzzz. Haha.

Then malam pergi dinner dekat restoran berdekatan hotel. Ntah macam mana boleh terpergi Namaste Restaurant. Nama dah terang terang India. But restoran ni halal. Murah sebab ade promotion. Tapi tetap tak boleh beat tomyam orang Thailand. Zzzzzzzzzzz. Perut dah lapar, makan aje lah.

Kedai je cantik, makanan out. Haha.

Lepas makan, kite dengan Aleesya masuk bilik. Rehat. Kaki lenguh. Tak larat nak jalan. Sebelum balik bilik tuh, beli pancake dekat sebelah kedai makan tadik. 

Budak tak pernah jumpe peti ais kecik hihii.

Ingatkan dia tak makan, sekali pelawa, 
Immy yang tak dapat makan.
Huwaaaaaa. (T___T)

Husband dan yang lain lepak tengok show reggae. Kite tidur awal sebab letih seharian jalan kaki. Ingat nak pergi massage tapi mata dah berat. Tidur lebih penting. HAHA.

Oh lupa nak cakap. Dalam pakej Emerald Pool+Blue Pool/Hot Stream Waterfall ni tak termasuk makan tau. Bawak bekal mineral water & biskut dalam beg aje. Tapi kat situ ada gerai. Boleh beli air dan makanan. Pakej 7 island sunset esok (hari ketiga) ada makan which is dinner yang sumpah sedap! (akan dicerita dalam entry seterusnya) Sesiapa belum baca entry pertama, boleh klik link dekat bawah ni. 


Ok goodnight. Nanti esok esok kalau free, kite sambung cerita hari ketiga di Krabi pulak. Lagi best sebab kiteorang pergi 7 islands sambil tengok sunset! Hihi. :-)

Summary
Pakej Hot Stream Waterfall/Emerald Pool+ Bluepool (hari kedua) 
& 7 Islands Sunset (hari ketiga)
= 1400 baht seorang 

Megi/Mineral water/Biskut
= 50 baht

Dinner at Namaste Restaurant (not recommended)
(makan tomyam 3 set, nasi putih 4, bihun 1, nasi goreng ayam 1 dan air)
= 600 baht for 6 person


Xoxo,
IntanIrfanAleesya 

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada sorang baby girl! ;) Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13