Monday, March 16, 2015

Desi Damayanti Skincare Original

.
3 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Yey! Skincare baru lagii.. Heee. Sebenarnya Desi Damayanti Skincare ni adalah Tabita Skincare. Sebab banyak sangat yang tertipu dengan tabita skincare fake, maka, owner mengeluarkan label baru. Item masih sama, cream dan facial soap masih power seperti biasa, cuma label sahaja baru. ^_^

TRIAL SET
RM 120

- facial soap (30ml)
- smooth lotion (30ml)
- day cream (8gram)
- night cream (8gram)

REGULAR SET
RM 250

Korang akan dapat
- facial soap (120ml)
- smooth lotion (120ml)
- day cream (25gram)
- night cream (25gram)

TAHAN SEHINGGA 3BULAN +++

EXCLUSIVE SET
RM 290

Korang akan dapat
- facial soap (120ml)
- smooth lotion (120ml)
- day cream (40gram)
- night cream (40gram)

TAHAN SEHINGGA 5 BULAN +++

-
-
-
-
-
-
-
-
Cara bezakan produk original denga  fake.
SAYA HANYA JUAL YANG ORIGINAL SAHAJA YER 
KAWAN KAWAN ^_^






Harga semua dah termasuk postage yer. Harga pun masih sama yer. Supplier dah tetapkan. Jangan sebab nak harga murah, korang kena tipu, konon cakap promotion atau diskaun tapi rupanya fake produkkkkk.

InsyaAllah, ada freegift kite bagi nanti. Boleh pilih, korang nak ibu putih atau sabun arbutin. Owrite? :'D

Ok. Kalau berminat, 
boleh whatsapp kite yer. 012-7186471
atau email kite, intanurulfateha@gmail.com 

Oh ye. kite pun guna produk ni jugak uols. Bukan takat jual aje. Muke pun tak de sebijik jerawat. Alhamdulillah. Seben pun makin shayang. Kihkih. Okbaiiiiiiiiiiii!!!!!!!!

Friday, February 6, 2015

Cara Pam Susu Yang Betul

.
5 Sweet and Lovely Comments!

Salam.



*gambar hiasan :'D*

Hai korang. Hari ni kite nak share cara pam susu yang betul. Sharing is caring kan kan? Muehehehe. Meh sini nak ajar.

1) Memula sekali, kena urut urut sikit dekat breast tu. Cari dekat mana ada ketulan susu. Kadang kadang tersumbat, susu tak keluar.
2) Biasanya dekat bahagian bawah breast yang dekat dengan ketiak. Tekan-tekan sampai ketulan susu tuh penyek.
3) Pam sampai breast kosong, breast lembik dan memang tak keras langsung. (Terasa ringan). Kalau keras lagik, maknanya ada susu lagi.
4) Kalau tak habis pam, nanti kilang susu tu ingat yang susu yang keluar dah cukup dan kilang susu tak hasilkan susu lagi. Sebab tuh kalau orang yang rajin pam, tapi susu tak kelaur banyak, sebab dia tak pam sampai habis.

Faham tak? Muehehehhe.

Meh kite nak ajar cara power pumping pulak.

1) Power pumping pulak kena pam susu dengan kerap. Kalau boleh, sejam sekali.
2) Ikut lah, nak curi masa macam mana pun, yang penting kena konsistem.
3) Kena rekod berapa oz setiap kali pam. Bila buat macam ni, kilang susu akan terima impulse order untuk hasilkan susu.
4) Bila kita dah rekod susu yang kite dapat, kite akan terkejut bila tengok susu tuh lebih banyak dari yang biasa kite pam.

Senang je kan? So, good luck. Selamat menyusukan selama 2 tahun! Kite dah dapat setahun, Kalau study, konon dah dapat Diploma lah ni. Kihkih. Lagi setahun nak dapat degree pulak. :-P

Oh yer, kalau sesiapa nak supplement untuk memperbanyakkan susu ibu, boleh contact kite yer. 012-7186471 (Intan) Untuk memperbanyakkan susu ibu, kite suggest-kan korang ambil ESP & Alfalfa Complex.




 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada sorang baby girl! ;) Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13